• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Supertrash maakt rentree- presenteert eerste collectie tijdens Modefabriek

Supertrash maakt rentree- presenteert eerste collectie tijdens Modefabriek

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

“We’ll be back end 2018,” aldus de website van Supertrash. Micha Noot van agentschap Brandrush bevestigd telefonisch aan FashionUnited dat Supertrash terug is van weggeweest en de eerste collectie zal presenteren op de Modefabriek in januari.

Hoe de nieuwe collectie er precies uit gaat zien is nog de vraag. Het merk staat bekend om de ‘jonge, sexy maar verfijnde’ kleding.

Supertrash maakt rentree tijdens Modefabriek

Supertrash, het merk van Olcay Gulsen, vroeg eind maart van dit jaar faillissement aan. Het begon met het faillissement van het holdingbedrijf Wayahead B.V. maar al snel volgden ook de andere Supertrash-vennootschappen. In april bleek er licht aan het einde van de tunnel, een doorstart is gerealiseerd. Een groep investeerders die zich verenigd hebben in het vennootschap ST.Art B.V. wil een zo groot mogelijk deel van de activiteiten van Supertrash voortzetten. De groep wordt geleid door herstructurerings specialist meneer Evers.

De curator van het faillissement meldt in mei dat het onafwendbaar was dat Supertrash failliet zou gaan. De introductie van de kledinglijn ST studio en het terugkopen van de eigen retaillocaties liggen aan de basis van het faillissement.

In juni blijkt dat de Unlimited Footwear Group de licentie heeft verkregen voor de ontwikkeling, productie en distributie van Supertrash-schoenen. UFG bezit daarmee niet de merkrechten, de anonieme groep investeerders bezit deze vermoedelijk nog steeds. Ook Noot meldt dat de distributeur en licentiehouder van Supertrash niet met de naam in de media wil.

Beeld: Supertrash facebook

Brandrush
micha noot
Modefabriek
SuperTrash
UFG
Unlimited Footwear Group