• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • TK Maxx breidt uit naar Groningen, moederbedrijf krijgt nieuwe CEO

TK Maxx breidt uit naar Groningen, moederbedrijf krijgt nieuwe CEO

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Speculaties waren er al, maar nu is het eindelijk bevestigd: TK Maxx vestigt zich in de binnenstad van Groningen. De keten bouwt een voormalige boekenwinkel aan de Guldenstraat om tot outletcentrum. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Als onderdeel van de geplande Europese expansie maakte TK Maxx afgelopen juli al bekend haar eerste twee winkels in Eindhoven en Rotterdam te willen openen. Volgens Dagblad van het Noorden is het bedrijf nu begonnen met de werving van bedrijfsleiders voor de nieuwe vestiging in Groningen. In het 3000 vierkante meter grote filiaal wordt straks het volledige assortiment van kleding, schoenen en accessoires van bekende merken verkocht. Wanneer de nieuwe winkel precies opengaat, is nog niet bekend.

TJX Companies, moederbedrijf van het Amerikaanse TK Maxx, is momenteel actief in zestig landen wereldwijd, waaronder Duitsland, Ierland en Groot-Brittannië. Onlangs kondigde de Amerikaanse retailer in een persbericht aan haar Raad van Bestuur te veranderen. TJX is van plan Ernie Herrman (54) te benoemen als nieuwe CEO. Per 31 januari 2016 neemt hij deze functie over van Carol Meyrowitz (61) en zal tevens zijn huidige rol als voorzitter van het bedrijf behouden. Herrman is al sinds 1989 werkzaam bij TJX, waar hij verschillende functies in merchandising vervulde. Volgens Meyrowitz heeft Herrman bijgedragen aan de internationale groei en expansie in Europa.

TK Maxx is een multibrand outletwinkel. De keten kwam in 1998 voor het eerst naar Nederland en was hier vijftien jaar actief. Toen was het geen succes. Lees hier hoe retailexperts denken over de terugkeer van het bedrijf.

TJX Companies
TK Maxx