• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • 'TK Maxx naar Groningen'

'TK Maxx naar Groningen'

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

De eerste winkel van TK Maxx komt waarschijnlijk in de binnenstad van Groningen. Volgens Dagblad van het Noorden heeft de Amerikaanse outletformule zijn oog laten vallen op het winkelpand aan de Guldenstraat 20.

Volgens de regionale krant wil de koopjeswinkel ook filialen openen in Enschede, Arnhem en Eindhoven. TK Maxx en Gulden Stand Beheer in Amsterdam, eigenaar van het pand in Groningen, houden hun lippen nog stijf op elkaar.

Groningen zou een logische keuze zijn, omdat daar geen factory outlet centra zijn. Huib Lubbers, directeur en retailadviseur bij het Retail Management Center, zei eerder tegen FashionUnited dat centra van grote steden logischer zouden zijn. Volgens Carin Frijters oprichter van CF Retail en schrijver van het boek Prikkel de koopknop en Retailtheater, is spreiding vooral belangrijk. Ik denk aan alle grote steden, niet alleen in Amsterdam en Rotterdam, maar ook in Eindhoven, Arnhem en Groningen. Spreiding is belangrijk. Anders kennen opnieuw slechts een paar mensen het bedrijf."

Vijftien jaar geleden was TK Maxx ook actief in Nederland. Toen was het geen succes. Lees hier hoe retailexperts denken over de terugkeer van het bedrijf.

Outlet
outletformule
outletwinkel
TJ Maxx
TJX
tk max
TK Maxx