• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Topman moederbedrijf Hudson’s Bay Nederland: “We kunnen zo niet verder”

Topman moederbedrijf Hudson’s Bay Nederland: “We kunnen zo niet verder”

Door Weixin Zha

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het warenhuisconcern Karstad Kaufhof blijft onderzoek doen naar de zaken in Nederland. Stephan Fanderl, managing director van Galeria Karstadt Kaufhof, vertelde na een serie talks tijdens het World Retail Congress in Amsterdam dat het duidelijk is dat dingen niet verder kunnen zoals het nu gaat bij de Nederlandse Hudson’s Bay winkels.

Tijdens de fusie van Karstadt en Kaufhof werden de vijftien Nederlandse winkels van Hudson’s Bay ook onderdeel van de nieuwe warenhuisgroep. Het bedrijf schijnt er niet goed voor te staan - De Telegraaf meldde op basis van interne stukken dat de dertien warenhuizen in Nederland in het jaar 2018 een verlies van 80 miljoen euro draaide - maar Fanderl reageert hier niet op. Wel meldt hij aan de journalisten. " Na de fusie hebben we de markt geanalyseerd om erachter te komen wat de volgende stappen zijn, maar het is duidelijk dat we niet verder kunnen zoals het op dit moment gaat." 

World Retail Congress: Warenhuisgroep Karstadt Kaufhof blijft het bedrijf in Nederland bekijken

Uit de analyse kwam naar voren dat Hudson’s Bay in ons land voornamelijk had geconcentreerd op een marktsegment dat al gecoverd wordt door de Bijenkorf. Het faillissement van V&D bood een kans, maar wel voor een lager geprijsd warenhuis met een goede prijs-kwaliteit verhouding, aldus de topman. Fanderl wil geen commentaar geven op eventuele winkelsluitingen en toekomstplannen. “We denken goed na over de volgende stap. En het moet er een zijn die het bedrijf kan helpen. Geef ons wat tijd om uit te zoeken hoe en of we het probleem kunnen oplossen."

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op FashionUnited.DE. Vertaling en bewerking: Caitlyn Terra.

Beeld: FashionUnited

Galeria Karstadt Kaufhof
Hudson's Bay
Hudson's Bay Company
Karstadt
Stephan Fanderl
World Retail Congress