Het lijkt erop dat de nieuwe huurder van het Forever 21-pand aan de Kalverstraat bekend is. Volgens Vastgoedjournaal zal de Japanse kledingretailer Uniqlo zich in het pand vestigen. Vastned heeft aangegeven dit pas in februari te kunnen bevestigen.

Mocht Vastgoedjournaal het bij het rechte eind hebben, dan zou dit de eerste vestiging van Uniqlo in Nederland worden. De retailer opende mei 2017 al wel een distrubutiebasis in Roosendaal, wat het openen van een Nederlandse vestiging alleen maar aannemelijker maakt.

Uniqlo is onderdeel van het Japanse modeconcern Fast Retailing Company. Het moederbedrijf heeft de visie om op de middellange termijn ‘s werelds nummer één kledingretailer te worden. Om dit doel te bereiken, focussen ze zich op het uitbreiden van Uniqlo International en het GU casual modemerk. In een onlangs gepubliceerd rapport liet de groep weten: “We blijven het aantal Uniqlo winkels verhogen in de landen waar we aanwezig zijn en openen wereldwijde flagshipstores en winkels in de grote steden ter wereld om ons te helpen om Uniqlo te positioneren als een grote speler.”

Uniqlo heeft voornamelijk vestigingen in Azië, maar sinds 2001 is de retailer ook in Europa te vinden. Uniqlo heeft winkels in Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

De komst van Uniqlo past bij de wens van winkelstraatmanager Pauline Buurma om van het Rokin een "internationale stadsboulevard met allure” te maken. Aan de Telegraaf vertelde ze dat de komst van een Japans of Zuid-Amerikaans warenhuis de kosmopolitische uitstraling van het Rokin zou vergroten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN