Urban Outfitters merk Free People opent eerste Nederlandse winkel

Free People verschijnt in de winkelstraten van Nederland, zo blijkt uit vacatures op FashionUnited.nl. Het is de eerste Nederlandse winkel voor het merk van moederbedrijf Urban Outfitters, Inc. Uit berichten op LinkedIn blijkt dat de winkel in november haar deuren moet openen.

Free People werd opgericht in 1970 en verkocht planten, muziekplaten en enkele kledingitems. Het merk werd al snel omgedoopt tot Urban Outfitters, maar werd in 1984 nieuw leven ingeblazen als het wholesale merk van de groep. Het merk staat bekend om het eclectische aanbod met een bohemian gevoel. Free People richt zich op vrouwen die zowel ‘vrouwelijk als cool zijn, een sterke geest hebben en doen wat ze willen’. “Intelligent, creatief en zelfverzekerd,” aldus de website.

De exacte locatie van de nieuwe winkel is nog niet bekend. FashionUnited heeft contact gezocht voor meer informatie, maar op het moment van publicatie van dit bericht geen gehoor gekregen. In de resultaten van Urban Outfitters, Inc. blijkt dat Free People het afgelopen kwartaal positieve resultaten leverde. Het merk zag de omzet in de drie maanden toenemen met 15 procent.

Beeld: Free People website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN