• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • V&D opent toch vernieuwde winkel in Purmerend

V&D opent toch vernieuwde winkel in Purmerend

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Nederlandse warenhuisketen V&D zal medio 2016 een volledig vernieuwde winkel openen in het Eggert Winkelcentrum in Purmerend. Het bedrijf heeft samen met vastgoedeigenaar Wereldhave een overeenkomst gesloten. Dat meldt Retailnews.

Eerder dit jaar had Wereldhave het huurcontract met V&D opgezegd, omdat de vastgoedeigenaar het bedrijf weg wilde hebben uit het winkelcentrum. Voor de zomer waren er onderhandelingen over het teruggeven van winkeloppervlakte in ruil voor huurverlaging, maar hier zag Wereldhave van af.

De twee partijen zijn uiteindelijk toch tot een oplossing gekomen, laat een woordvoerder van Wereldhave weten aan Retailnews. Het is nog onbekend hoe de nieuwe winkel er uit zal zien, maar V&D krijgt ongeveer 4.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte in het winkelcentrum. Dat is ongeveer evenveel als voorheen, maar restaurant La Place komt na de verbouwing in het warenhuis, in plaats van er tegenover.

Eerder bereikte V&D overeenstemming met 70 procent van de vastgoedeigenaren. De warenhuisketen hoopt dat dit percentage tegen het eind van 2015 naar 90 procent is gestegen.

Beeld: V&D

V&D