• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Vastned koopt Amsterdamse winkel Forever 21

Vastned koopt Amsterdamse winkel Forever 21

Door Yasmine Esser

22 mei 2015

Retail

Voor 108 miljoen euro heeft Vastned, een beursgenoteerde, Europese vastgoedonderneming, het pand van Forever 21 in Amsterdam gekocht. Het gaat om het gebouw gelegen aan Kalverstraat 11-17, met ook een ingang aan het Rokin 12-16.

Vastned laat in een persbericht weten met de aankoop een volgende stap te hebben gezet in de richting van een portefeuille die voor 75 procent uit premium city high street shops bestaat.

De vastgoedonderneming was vooral geïnteresseerd in het pand vanwege de ligging. Aan de ene kant bevindt het gebouw zich op het drukst bezochte stuk van Amsterdams populairste winkelstraat, de Kalverstraat, waar grote internationale retailers, zoals Zara, H&M en Topshop hun flagship stores hebben. Aan de andere kant ligt het aan het opkomende Rokin, tegenover het Britse warenhuis Marks & Spencer en het luxe warenhuis Haussmann die hier beide binnenkort neerstrijken.

"Deze acquisitie sluit perfect aan bij onze premiumcity-highstreetstrategie. Dit is de locatie waar consumenten blijven winkelen, en deze acquisitie zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de stabielere en voorspelbaardere resultaten die wij nastreven," zegt Taco de Groot, CEO van Vastned.

Forever 21
Forever21
onroerend goed
vastgoed
Vastned