• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Winkelstraat.nl lanceert internationaal zusje

Winkelstraat.nl lanceert internationaal zusje

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Webwinkel Winkelstraat.nl breidt internationaal uit. De online winkel zat al in Nederland en België, en daar komt nu een Engelstalige zusterwinkel bij. De nieuwe webshop gaat Boutique24.com heten.

De Engelse webwinkel wordt een tikkeltje luxer dan de Nederlandse webshop, laat mede-oprichter Joost van der Veer weten. “Op Winkelstraat.nl is de keuze al rijk, maar bij Boutique24.com vind je nog een iets exclusievere en luxere collectie”, zegt Van der Veer in een persbericht. het aanbod zal vergelijkbaar zijn met dat van Winkelstraat.nl, maar er komen ook een aantal nieuwe ‘boutiques’ bij. “Het is dus niet slechts een Engelse vertaling van Winkelstraat.nl,” aldus de CEO. De Nederlandse variant heeft inmiddels 130 labels.

Winkelstraat.nl lanceert het internationale Boutique24.com

Boutique24.com selecteert het aanbod van exclusieve boetieken uit Nederland, België en Luxemburg. “Onze collectie is uniek, one-of-a-kind en niet overal wereldwijd verkrijgbaar,” licht Van der Veer toe aan FashionUnited UK. Gedurende de afgelopen vier jaar dat Winkelstraat.nl bestaat, hebben we met veel internationale mensen gesproken, die ons hebben gevraagd om hun order internationaal te versturen. Nu zijn we in staat om dat ook te doen. Wat we bij Winkelstraat.nl ook doen; we houden ervan om speciale items beschikbaar te maken voor een veel groter publiek.”

Om het Europese publiek goed te bedienen is er ook gekeken naar een internationaler aanbod. Zo zijn onder meer 2PR uit Amsterdam en SMETS uit Luxemburg toegevoegd aan het assortiment. “We werken alleen met de beste boetieks. We bieden deze boetieks een totale e-commerce oplossing en voeren complexe e-commerce operaties effectief uit,” licht de CEO verder toe aan FashionUnited UK.

Klantengerichtheid vindt Van der Veer heel belangrijk. Zeker bij de nieuwe internationale website, die in alle Europese landen bezorgd. “Er zit een meertalig support team klaar om de 5 star service ook in het buitenland waar te maken”, aldus Van der Veer. “Wij willen alle klanten tevreden houden, ook die over de grens.”

Hoewel de orders in heel Europa geleverd moeten worden, zijn er geen andere leveringstijden. Iedere bestelling wordt de volgende dag bezorgd. CEO Van der Veer: “We werken met de express koeriers van UPS. Zij zorgen ervoor dat je je item de volgende dag al in huis hebt. Daarbij maakt het dus geen verschil of je nou in Amsterdam, Milaan of in Berlijn woont.”

Winkelstraat.nl, dat in 2012 werd opgericht, werkt hard aan zijn servicemogelijkheden. Eerder dit jaar lanceerde de webwinkel cash on delivery, waarbij klanten hun bestelling contant aan de deur kunnen afrekenen. In september 2015 maakte Winkelstraat.nl het al mogelijk om retourpakketten thuis weer op te halen, dankzij een samenwerking met UPS. Voor 7,95 euro wordt een retourpakket bij de klant opgehaald.

Beeld: Boutique24.com

boutique24.com
Winkelstraat.nl