• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando opent distributiecentrum in Zweden

Zalando opent distributiecentrum in Zweden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zalando heeft een locatie gevonden voor een distributiecentrum in Scandinavië. De e-tailer gaat een fulfillment center bouwen in Brunna, vlakbij Stockholm. Op deze manier wil Zalando zijn positie op de Scandinavische markt verstevigen en de Scandinavische klant tegemoet komen. “De eerste pakketjes zullen later dit jaar het distributie centrum verlaten,” laat Zalando weten.

"Zalando heeft een gewaagde maar haalbare visie op de Scandinavische markt. Wij willen onze klantenpropositie verbeteren en onze omzet tot 1 miljard euro verhogen in de komende jaren. Om dit te kunnen doen, moeten we verder investeren in onze platformstrategie en ons logistieke netwerk lokaal uitbreiden, zodat we dichter bij onze Scandinavische klanten kunnen komen. Ik ben blij om te melden dat de activiteiten in ons eerste distributiecentrum vlakbij Stockholm binnen de komende maanden zullen beginnen," zegt Rubin Ritter, co-CEO van Zalando.

De eerste proeven en activiteiten zullen dit jaar nog starten, waarna het centrum in 2018 op volledige sterkte zal draaien. Door het Scandinavische centrum kunnen de leadtijden aanzienlijk verlaagd worden. Zo verwacht Zalando de pakketjes al de volgende dag te kunnen bezorgen in de Scandinavische hoofdsteden Stockholm, Kopenhagen, Helsinki en Oslo. In Stockholm kan zelfs al op dezelfde dag bezorgd worden. Als het distributie centrum op volle kracht draait, zullen de leadtijden in geheel Scandinavië ingekort worden: 1 tot 2 dagen voor Zweden en Denemarken en 1 tot 3 dagen voor Noorwegen en Finland.

Zalando verstevigt positie Scandinavische markt met nieuw distributiecentrum

"De Scandinavische markt voor e-commerce is volwassen en ontwikkelt snel. Het garanderen van de tevredenheid van de consument, het verkorten van leadtijden en het aanbieden van een modieus assortiment zijn essentiële elementen die zich ontwikkelen. Daarom investeren wij in het opbouwen van een nieuw 30.000 vierkante meter distributie centrum in de buurt van Stockholm en een uitbreiding van onze selectie met meer dan 100 Scandinavische merken. De laatste toevoegingen zijn Holzweiler, Hunkydory en House of Dagmar," aldus Kenneth Melchior, cluster head Nordics in Zalando. "Als alles op zijn plaats staat, denken we ook aan toekomstige pilots voor innovatieve diensten, zoals return on demand."

Zalando koos Brunna als locatie wegens de strategische ligging en de goed ontwikkelde infrastructuur. Op deze manier kan de e-tailer zowel de Deense, Finse, Noorse als Zweedse klant bedienen. Er wordt samengewerkt met een ervaren logistieke partner en er zullen een ‘paar honderd’ banen beschikbaar zijn.

Het internationaliseren van Zalando is gestart in december 2015, met het eerste internationale distributie centrum in het noorden van Italië. In november vorig jaar kwam daar het centrum in het Poolse Stettin bij. Begin 2017 opende Zalando een ander distributiecentrum vlakbij Parijs.

Beeld: Zalando

Zalando