• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zes nieuwe winkels voor Scotch & Soda in de VS

Zes nieuwe winkels voor Scotch & Soda in de VS

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Als het aan Scotch & Soda ligt komen er nog dit jaar 6 nieuwe winkels bij in de Verenigde Staten. Daarmee ligt het Amsterdamse kledingmerk precies op schema van de expansieplannen. Dat melden Shopping Centers Today (SCT) en Retailnews.

In de afgelopen jaren heeft Scotch & Soda flink ingezet op uitbreiding van de Amerikaanse markt. Er zijn inmiddels 25 winkels van het merk geopend. Ook in Canada heeft Scotch & Soda inmiddels 4 vestigingen. Chicago, New York, San Francisco en Toronto zijn de grote Noord-Amerikaanse markten op dit moment. In New York zijn er al 3 winkels van Scotch. “ Op nationaal niveau is ons doel om te groeien binnen de topmarkten New York, Los Angeles, San Francisco en Miami,” zegt Ari Hoffman, de Amerikaanse CEO van het Amsterdamse merk.

Hoffman wil vooral focussen op de oost- en westkust, zegt hij tegen SCT. "Het belangrijkste voor ons is het vinden van een locatie waar we in staat zijn om onze unieke merkcultuur te laten zien,” zegt hij.

De expansie in de Verenigde Staten kreeg vorm toen Kellwood Co (onderdeel van Sun Capital, die ook eigenaar was van V&D) werd overgenomen. Hoewel Scotch & Soda nog steeds slechte cijfers schrijft, zegt CEO Dirk-Jan Stoppelenburg dat dat niets zegt over hoe het nu gaat. Volgens hem ligt Scotch & Soda juist op schema met de resultaten. De verwachting is dat 400 miljoen omzet en een EBITDA van 50 miljoen euro te rapporteren. Als het aan de Amsterdamse retailer ligt moet dat binnen 3 jaar zelfs 750 miljoen euro omzet en 100 miljoen euro EBITDA zijn.

Lees ook: Scotch & Soda: Amsterdamse 'state of mind' tijdens New York Fashion Week

Beeld: Facebook Scotch & Soda

Scotch & Soda