• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zondagsopening: proces-verbaal voor Only for Men en Shoeby in Geldermalsen

Zondagsopening: proces-verbaal voor Only for Men en Shoeby in Geldermalsen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

In de gemeente Geldermalsen staat de zondagsrust hoog in het vaandel, winkels blijven gesloten op zondagen. Afgelopen zondag openden Only for Men en Shoeby in de gemeente toch hun deuren en krijgen een proces-verbaal, zo meldt een woordvoerder van de gemeente tegen De Gelderlander.

Zondag werd door handhavers geconstateerd dat de winkels geopend waren - zonder werkelijk de winkels te betreden. “Het was van een afstand al waar te nemen en er was al genoeg over in de publiciteit verschenen,” aldus de woordvoerder. Only for Men liet vorige week al weten voor besloten kring de deuren te openen. Het filiaal in Geldermalsen is de enige vestiging van Only for Men dat doorgaans niet op zondag geopend is.

Boete dreigt voor Only for Men en Shoeby na zondagsopening

“Het is een statement naar de gemeente”, vertelt Arthur Feenstra van Only for Men tegen FashionUnited. Hij hoopt dat de gemeente nu in beweging komt en inziet dat er vraag is naar geopende winkels op zondag. Enkele jaren geleden stelde Only for Men al het doel alle filialen op zondag te openen, maar pogingen om in gesprek te gaan met de gemeente worden van de tafel geveegd. Samen met andere ondernemers onderzocht Feenstra wat de mening van de zondagsopening was onder ondernemers in de gemeente. “85 procent vindt dat je zelf moet kunnen bepalen of je open gaat of niet.” In eerste instantie zou een zevental ondernemers de deuren openen afgelopen zondag, maar een deel zag hier toch vanaf vanwege de straf waarmee de gemeente dreigde. “De omzet die in Geldermalsen is gedraaid deze dag, staat in de top drie van alle zestien vestigingen van Only for Men die afgelopen zondag open waren. Dat laat nogmaals zien dat de vraag bestaat,” aldus Feenstra.

Only for Men en Shoeby riskeren een boete van maximaal 20.500 euro of zes maanden celstraf. Alle ondernemers binnen de gemeente waren voorafgaand aan 24 december op de hoogte gesteld middels een brief. Volgende week worden beiden ondernemers uitgenodigd op het gemeentehuis van Geldermalsen voor een gesprek, aldus de woordvoerder van de gemeente tegen De Gelderlander. Feenstra is zelf nog niet op de hoogte van de uitnodiging en wanneer het gesprek plaats gaat vinden. Op het gemeentehuis krijgen Shoeby en Only for Men het proces-verbaal overhandigd, waarna de officier van justitie de zaak zal afhandelen.

Beeld: Foto via Only for Men van 24 december in de winkel

Only for Men
Shoeby