• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Preview beursseizoen; nieuwe denimevents naast gevestigde namen Modefabriek en Lingeriepro

Preview beursseizoen; nieuwe denimevents naast gevestigde namen Modefabriek en Lingeriepro

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen |OVERZICHT

Het beursseizoen staat alweer voor de deur en deze zomereditie zijn nieuwkomers te spotten op de agenda. Gevestigde namen zoals Modefabriek en inmiddels ook kindermodebeurs Sunday School keren terug en twee nieuwe denim evenementen maken hun entree. Een overzicht.

Sunday School - zondag 30 juni

Als eerste op de agenda is Sunday School op zondag 30 juni in Maarssen. Inmiddels beleeft de kindermodebeurs zijn vierde editie en is het evenement uitgegroeid naar meer dan 200 deelnemende merken. Het terrein van ‘De Fabrique’ wordt omgebouwd naar een ‘beach club’, aldus de website, en gedurende de dag vinden ook twee modeshows plaats waar de nieuwste collecties worden gepresenteerd.

Praktisch:
Wat: Sunday School
Waar: De Fabrique, Maarssen
Wanneer: zondag 30 juni, 09:30 tot en met 18:30.
Toegang: online en aan de deur 17,50 euro.

Blue Sunday - zondag 7 juli

Update 17.00 uur:

Blue Sunday gaat niet door, zo meldde Textilia als eerst. De Vos bevestigt desgevraagd schriftelijk aan FashionUnited: "Wij wilden het alleen door laten gaan als we het niveau van SundaySchool kunnen evenaren, en dat klopte op bijna alle gebieden, behalve wat betreft het aanbod. We hadden veel inschrijvingen, maar dat ging alle kanten op. Mannemode hoog segment, jeans casual midden en middenhoog, vrouwenmode, schoenen, accessoires, lifestyle. Mooie merken, maar wij verwachten dat we de bezoekers niet een compleet beeld konden aanbieden." Het oorspronkelijke idee was een vakbeurs met de focus op denim, streetwear en sportswear . 19 januari 2020 is vastgelegd als nieuwe datum voor een wintereditie. De Vos noemt het 'zeer waarschijnlijk' dat Blue Sunday dan zal plaatsvinden.

Modefabriek - maandag 8 en dinsdag 9 juli

Niet nieuw op de agenda, maar wel anders in de agenda; Modefabriek. De modevakbeurs vindt deze editie voor het eerst plaats op een maandag en dinsdag in plaats van zondag en maandag. Naast de verandering van het schema lanceert de beurs ook een nieuwe evenement dat op een andere locatie plaatsvindt; Off South. Het evenement richt zich op een ‘breakout selectie’ van streetwear, sportswear, denim en ‘new classics’. Off South is gratis te bezoeken voor bezoekers van Modefabriek. Er is een shuttle service tussen de twee locaties.

Praktisch:
Wat:Modefabriek
Waar: De Rai, Amsterdam
Wanneer: 8 en 9 juli van 10:00 tot 18:00.
Toegang: Pre-registratie online 12,10 euro. Aan de deur 17,50.

The Fashion Gallery - maandag 8 juli

Update 25 juni:

The Fashion Gallery, dat eerder gepland stond voor 15 juli maar een week naar voren is gehaald, vindt tegelijkertijd met Modefabriek plaats. Het evenement is opnieuw een combinatie van een modeshow, collectie presentaties door deelnemende merken en food & drinks. Waar het de vorige editie niet ging om het schrijven van orders, is nu wel de mogelijkheid om kleine orders te schrijven bij nieuwe merken, zo luidt het persbericht. Er is gekozen om het evenement een week naar voren te halen omdat op 15 juli veel retailers al op vakantie waren, aldus de organisatie.

Praktisch:
Wat: The Fashion Gallery
Waar: Hotel de Goudfazant.
Wanneer: 8 juli van 11:00 tot 17:00 uurr.
Toegang: Op persoonlijke uitnodiging

LingeriePro - zondag 28 en maandag 29 juli

LingeriePro is een vaste waarde in het beursseizoen. De 38ste editie vindt alweer plaats in Antwerpen aan het einde van juli. Rond de 350 merken presenteren hun collecties op het gebied van nachtmode, lingerie, badmode, homewear, shapewear, legwear en activewear.

Praktisch:
Wat: LingeriePro
Waar: Waagnatie Expo & Events, Antwerpen
Wanneer: 28 en 29 juli
Toegang: Registreren via de website van LingeriePro.

Big Brands - zondag 28 en maandag 29 jul

Wie in de plus size modebranche zit, kan onder andere terecht bij WFC Big Brands dit seizoen. Onder andere Noa Noa, Zizzi, Donna Day, Kitaro, Braza, Gozzip en Excellent zijn te vinden op de beurs.

Praktisch:
Wat: WFC Big Brands
Waar: World Fashion Centre, Amsterdam
Wanneer: 28 en 29 juli van 10:00 tot 17:00.
Toegang: gratis toegankelijk voor retail en modeprofessionals met een KvK-nummer, registreren via wfcbigbrands.nl.

Editors note: Blue Sunday gaat niet door, en daarom is dit artikel is na publicatie aangepast.

Niets missen van onze beurscoverage? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Beeld: FashionUnited

BEURS
beursseizoen
Blue Sunday
LingeriePRO
Modefabriek
OFF_SOUTH
Sunday School
The Fashion Gallery
WFC Big Brands