• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Vijf jaar Kingpins Amsterdam: dit kan je verwachten

Vijf jaar Kingpins Amsterdam: dit kan je verwachten

Door Marjolein Stormezand

13 apr 2018

Beurzen

Volgende week kleurt Amsterdam blauw. Dan vindt namelijk de denim sourcing beurs Kingpins en het duurzaamheidsprogramma Kingpins Transformers plaats in de denim hoofdstad. Wat je kunt verwachten van de jubileumeditie, en wat er nog meer in de stad te doen is? Een aantal highlights van het programma.

Dinsdag 17 april: Kingpins Transformers

Het Transformers-programma is een serie conferenties over de sociale, economische en milieugerelateerde gevolgen van de denim industrie. Belangrijke sprekers die komen spreken zijn: Dr Christina Raab, Implementation Director bij ZDHC, Frouke Bruinsma, Corporate Responsibility Director bij G-Star Raw en Baptiste Carriere-Pradal, Europees VP voor de Sustainable Apparel Coalition.

Praktisch:
Wat: Kingpins TransformersWaar: Westergastheater, Amsterdam
Wanneer: 17 april van 09.30 uur tot 15.00 uur
Toegang: Uitverkocht

Dinsdag 17 april: voorlancering Book of Denim Vol. 2

Book of Denim vol. 2 organiseert een pre-launch na Kingpins Transformers waarin de serie van tien boeken uit de Royal Indigo Series worden gepresenteerd. De officiële lanceringsdatum van de tweede editie van Book of Denim vindt plaats op 6 juni 2018 in New York.

Praktisch:
Wat: Lancering Book of Denim Vol.2
Waar: Westergastheater, Amsterdam
Wanneer: 17 april na Kingpins Tranformers-event

18 & 19 april 2018: Kingpins Amsterdam vijf jaar

Kingpins Amsterdam vestigt deze editie de aandacht op de meest innovatieve bedrijven in de denim-industrie. Deze exposanten dragen allemaal op een andere manier bij aan het verduurzamen van de denim-industrie. Zo is textiebedrijf Arvind Limited van plan om een nieuwe reeks denimstoffen zonder katoen te lanceren, terwijl het Nederlandse textielbedrijf Invista zijn nieuwe versie van Lycra T400-vezel gemaakt van een combinatie van gerecycleerde materialen, zoals PET-flessen en hernieuwbare plantaardige materialen, zal presenteren. Daarnaast lanceert Garmon zijn nieuwe Stretch Care-assortiment van duurzame chemicaliën en lanceert Lenzing Blues & Hues zijn nieuwe duurzame capsulecollectie.

Praktisch:
Wat: Kingpins Amsterdam
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: 18 april van 10.00 uur tot 18.00 uur en 19 april van 10.00 uur tot 17.00 uur
Toegang: Kaarten zijn nog te koop via de website van Kingpins

Why by Kingpins wordt niet georganiseerd.

Houd de FashionUnited website in de gaten voor het laatste beursnieuws. Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u dan aan voor de FashionUnited nieuwsbrief.

Foto's: Kingpins Amsterdam

Amy Leverton
Denim
KINGPINS
Kingpins Transformers
TRADEFAIR