• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Belgische topman PostNL gearresteerd, duizenden pakketjes vast in verzegelde depots’

‘Belgische topman PostNL gearresteerd, duizenden pakketjes vast in verzegelde depots’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Waar pakketjes in de PostNL-depots gewoonlijk door het depot rollen, liggen ze nu stil. Beeld: PostNL

Tijdens de invallen bij drie Belgische depots van PostNL afgelopen maandag is de Belgische CEO van het postbedrijf gearresteerd. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd op basis van gerechtelijke bronnen. Twee PostNL-depots zijn sinds de invallen gesloten. Volgens De Tijd liggen er duizenden pakketjes van grote klanten als Bol.com in de verzegelde depots vast.

In totaal werden bij de invallen negen mensen meegenomen voor verhoor, onder wie de CEO. Zes mensen zijn inmiddels weer vrijgelaten, maar de CEO zit nog vast, evenals de operations manager en een derde persoon. De drie worden ervan beschuldigd ‘leiding te geven aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en verboden terbeschikkingstelling’, aldus De Tijd. De krant nam ook contact op met PostNL zelf, dat ‘geen details’ over de zaak wilde geven.

De depots in Wommelgem en Willebroek zijn momenteel nog dicht. Daar liggen nu duizenden pakjes te wachten, waaronder circa achtduizend van webwinkel Bol.com, dat al jaren nauw samenwerkt met PostNL. “De signalen die over PostNL verschijnen, vinden we verontrustend,” zegt een woordvoerder van Bol.com tegenover De Tijd. Het bedrijf heeft PostNL dan ook ‘nadrukkelijk om een reactie gevraagd’. Bol doet nog geen afstand van PostNL, verklaart de woordvoerder. “We hebben een goede relatie waarin we ook dit soort zaken met elkaar bespreken. We willen niet vooruitlopen op de uitkomst van de onderzoeken.”

PostNL