• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bijna duizend werknemers ontslagen na faillissement Red Je Pakketje en Instabox

Bijna duizend werknemers ontslagen na faillissement Red Je Pakketje en Instabox

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Instabox / De Bijenkorf

Na de faillissementen van Red Je Pakketje B.V. en Instabox Netherlands B.V. is er collectief ontslag aangevraagd voor alle 984 medewerkers, zo meldt de curator van de faillissementen in een bericht op de website van Instabox. Daarnaast werkt de curator aan een mogelijke doorstart van de bedrijven.

Voor een doorstart hebben zich de afgelopen dagen al diverse geïnteresseerde partijen gemeld. Ook geeft de curator in het bericht aan de achtergronden van het faillissement te onderzoeken.

Op dinsdag 8 november zijn de twee bedrijven failliet verklaard. De redenen van het faillissement zijn op dit moment nog onduidelijk.

Vorig jaar werd het Nederlandse Red Je Pakketje nog overgenomen door branchegenoot Instabox. De pakketbezorgers gingen begin dit jaar in de Benelux samen verder onder de naam Instabox. Twee maanden geleden kwam het bericht naar buiten dat pakketbezorgbedrijven Instabox en Budbee zouden fuseren. Deze fusie is ruim een week geleden goedgekeurd door de Zweedse mededingingsautoriteit.

Instabox
Red je pakketje