Modegroep Boohoo zou zijn oog hebben laten vallen op retailer New Look. Dat meldt The Sunday Times op basis van een anonieme bron. New Look balanceert momenteel op het randje van een faillissement, en Boohoo zou het merk graag overnemen. De kans is groot dat de winkels van New Look dan verdwijnen, zo schrijft The Sunday Times.

New Look kampt al langer met zwakke prestaties. Het bedrijf maakte vorig jaar een herstructurering door, met enig herstel tot gevolg. De coronacrisis deed zowel omzet als winst echter weer inzakken. Eind augustus diende New Look een verzoek tot vrijwillige schikking in bij verschillende crediteuren, waaronder verhuurders. Als dat voorstel wordt afgewezen, moet waarschijnlijk surseance van betaling worden aangevraagd.

Boohoo nam de afgelopen jaren al vaker onderpresterende bedrijven over, waaronder Karen Millen, Coast, Oasis en Warehouse. Van deze bedrijven kocht het echter alleen de merknaam, niet de winkels. Mocht het New Look overnemen, dan bestaat de kans dat daarmee hetzelfde gebeurt. New Look heeft momenteel ruim 800 winkels wereldwijd, waarvan het grootste deel in Groot-Brittannië en Ierland. Tot 2015 had het bedrijf ook winkels in Nederland.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN