• Home
  • Nieuws
  • Business
  • C&A schrapt banen op hoofdkantoren België en Duitsland

C&A schrapt banen op hoofdkantoren België en Duitsland

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

C&A gaat herstructureren en schrapt daarom banen op de hoofdkantoren in België en Duitsland. In het Belgische Vilvoorde verdwijnen waarschijnlijk 70 banen en in het Duitse Düsseldorf verliezen 160 medewerkers mogelijk hun baan. Volgens C&A zijn de ontslagen het gevolg van het transformatieplan.

Kledingketen C&A laat in een persbericht weten de ‘competitiviteit in Europa te willen versterken’. Daarom wordt onder meer de organisatie ‘vereenvoudigd om efficiënter te worden’ en de ‘werkingskosten gereduceerd’. “In elke locatie hebben we opportuniteiten geïdentificeerd om complexiteit te reduceren en onze manier van werken te vereenvoudigen, met als uiteindelijk resultaat hoofdkantoren die flexibeler en kostenefficiënter zijn en sneller op de noden van de markt kunnen inspelen,” zegt het modebedrijf.

De Ondernemingsraden van het Europees en Belgisch hoofdkantoor in Vilvoorde en het Europees hoofdkantoor in Düsseldorf zijn dinsdag ingelicht over de plannen. De maatregelen zullen in de komende weken besproken worden tijdens overleggen met de sociale partners in de Ondernemingsraden.

De ontslagen vallen alleen op de hoofdkantoren, niet in de winkels. In België werken in totaal 2.500 mensen bij C&A, tegenover 13.000 in Duitsland. In Vilvoorde is het Europees en Belgisch hoofdkantoor gevestigd, en daar zijn 570 mensen werkzaam. Op het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf werken 1.400 mensen.

Ontslagronde C&A: 70 ontslagen in België en 160 in Duitsland

De herstructurering is onderdeel van het groeiplan van C&A, dat in november is aangekondigd. Er is 1 miljard euro uitgetrokken door het kledingconcern en zal in Europa geïnvesteerd worden in winkelbeleving, marketing, serviceverbetering, online strategie en de collectie zelf. Onrendabele winkels zullen hun deuren sluiten en ook wordt er geïnvesteerd in bestaande winkels.

Het doel van de investering is om een 'robuuste groei' te realiseren in 2021, dan moet 80 procent van de filialen vernieuwd zijn. Tegen het einde van 2017 moet al eenderde van de winkels in een nieuw jasje zijn gestoken.

"C&A staat aan het begin van een ambitieuze transformatie die gericht is op het bouwen van een toekomstbestendig bedrijf en het omvormen van de business naar een fundamenteel nieuwe manier om toegevoegde waarde te blijven leveren aan haar klanten," liet het modebedrijf destijds in een persbericht weten.

Eerder wilde topman Philippe Brenninkmeijer aan het Duitse vakblad Textilwirtschaft niet zeggen of er ontslagen zouden vallen, in Spanje gebeurde dat eerder wel. C&A heeft 1.500 winkels in Europa, waar zo'n 35.000 mensen werkzaam zijn.

Beeld: C&A website

C&A