• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Canada Goose stopt met het gebruik van bont

Canada Goose stopt met het gebruik van bont

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Image: Canada Goose

Canada Goose, bekend van de donzen parka’s met kragen van coyotebont, stopt met het gebruik van bont in zijn producten. Dat meldt het merk op social media. Dit jaar nog staakt het merk de inkoop van bont. In 2022 moet bont uit alle producten van het merk verdwenen zijn.

De stap is onderdeel van Canada Goose de milieustrategie van Canada Goose, dat in een rapport in 2020 aankondigde milieuvriendelijker te willen produceren en meer gebruik te willen maken van duurzame materialen. “Als doelgericht merk committeren we ons aan een toekomst zonder bont”, schreef Canada Goose op Twitter.

Canada Goose wordt al jaren bekritiseerd vanwege zijn gebruik van coyotebont. Dierenrechtenorganisatie Humane Society International twitterde: “Dit is een historisch moment in onze strijd tegen het wrede gebruik van bont in mode”. De organisatie complimenteerde Canada Goose met het afzweren van bont.

Recentelijk hebben meer grote bedrijven afstand genomen van bont. Ook de warenhuizen Macy’s, Bloomingdales, Nordstrom en Saks Fifth Avenue deden afgelopen jaar bont in de ban. In Israël werd de verkoop van bont in de mode-industrie onlangs volledig verboden.

Bont
Canada Goose