• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Couture van Ilja Visser wordt geveild

Couture van Ilja Visser wordt geveild

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het bedrijf van ontwerpster Ilja Visser, Goldfish Design BV, werd vorige maand failliet verklaard. De bezittingen van het bedrijf, waaronder een deel van de collecties, worden nu geveild bij Daan Auctions.

De veiling bestaat uit de couture van Ilja Visser uit diverse collecties, waaronder avondjurken, jurken, rokken, pantalons, tunieken en jassen. De stukken worden geveild in opdracht van curator M. van Bommel. FashionUnited heeft Ilja Visser om een reactie gevraagd, maar ze heeft niet gereageerd op het nieuws.

“De uiteindelijke waarde van de collectie is moeilijk te voorspellen” zegt Frank Oosterbeek, CEO van het online veilinghuis, in een persbericht. “Maar de interesse van liefhebbers zal naar verwachting groot zijn.”

In maart stopte Visser na tien jaar met haar ready to wear-lijn Ready to Fish. Enkele maanden later, in juni, werd er faillissement aangevraagd voor haar bedrijf Goldfish Design. Een doorstart is er niet gekomen.

Ilja Visser studeerde aan de modeacademie ArtEZ en Fashion Institute Arnhem (FIA). In 2005 lanceerde ze haar couturelijn ‘Ilja’. Na het succes van haar couturecollectie lanceerde ze in 2006 haar prêt-a-porter lijn ‘Ready to Fish’. Drie jaar later richtte Visser haar eigen modehuis op onder de naam Ilja Visser Group, die zich gevestigde aan de Prinsengracht in Amsterdam. De winkel met de collectie Ready to Fish richtte ze in 2010 op. Visser ontving in 2011 de Mode Stipendium Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor haar innovatie en talent. Vorig jaar werd Ilja Visser nog opgenomen in de Parijse couturekalender.

Beeld: Facebook Ilja Couture

Ilja Visser