• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart voor Granny’s Finest

Doorstart voor Granny’s Finest

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Licht aan het einde van de tunnel: Granny’s Finest, dat in juni failliet ging, maakt een doorstart. Curator in de zaak Richard Avezaat bevestigt telefonisch dat de doorstart wordt gemaakt onder ondernemer Carolien Kernkamp.

De sociale onderneming die eenzaamheid onder ouderen bestrijdt door middel van breiclubs ging in juni over de kop. Op het hoogtepunt van het bedrijf werkte rond de 800 ouderen aan wollen sjaals en mutsen. De items waren onder andere bij de Bijenkorf te koop. Mede dankzij het sociale aspect van de onderneming meldden veel geinteresseerden zich bij de curator, aldus Avezaat telefonisch tegen FashionUnited.

Granny’s Finest maakt doorstart

“We proberen nu de producten zo snel mogelijk bij de klanten te krijgen,” aldus de ondernemer tegen de krant. Ten tijden van het faillissement lagen nog 33 pallets met mutsen en sjaals in de opslag. Op 1 oktober gaat de webshop naar verwachting weer online en in december gaat het merk een actie doen bij de Bijenkorf, zo meldt het AD. “We waren nu natuurlijk te laat om te leveren voor de herfst en winter, de collecties hangen nu al in de winkels."

Granny’s Finest 2.0 slaat onder Kernkamp wel een andere weg in, zo meldt de ondernemer tegen de krant. “Ik wil graag Europese wol, lokale rassen, diervriendelijk en fairtrade. Ik geloof heel erg in het product. Dat is echt van deze tijd. Mensen zijn fashion-moe. Ze willen tijdloze mode. Granny’s Finest past bij de trend van lokaal en ambachtelijk gemaakte producten.” Ook gaat Kernkamp in gesprek met de breiclubs over de aantallen die ze produceren. “We hebben nu heel weinig tijd om met iedereen te praten, omdat we het heel druk hebben alles naar de klanten te krijgen. Ik vind het belangrijk dat de clubs weten waar ze aan toe zijn, maar het is nog vers.” De conceptstore in Rotterdam en de opslag in de stad zijn opgezegd. “We moeten niet duur doen waar het niet nodig is,” aldus Kernkamp tegen het AD.

Beeld: Granny's Finest Facebook

Granny's Finest