• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Faillissement voor drie bv's Ilja Visser

Faillissement voor drie bv's Ilja Visser

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De rechtbank van Zandvoort heeft drie bedrijven van Ilja Visser failliet verklaard. Het gaat om Ilja Visser Holding BV, Silverfish Design BV en Bronzefish Design BV. Margreet Teitler-Van Bommel van Spuistraat 10 Advocaten is aangesteld als curator.

In maart stopte Visser na tien jaar met haar ready to wear-lijn Ready to Fish. Enkele maanden later, in juni, werd er faillissement aangevraagd voor haar bedrijf Goldfish Design. Een doorstart is er niet gekomen.

In het faillissementsverslag van het eerder failliete Goldfish BV schrijft de curator dat het faillissement het gevolg was van te hoge kosten en een opeenstapeling van tegenvallers. “Goldfish richtte zich in het verleden op twee activiteiten: wholesale voor ready to wear kleding en haute couture collecties. Eind 2015 zijn de activiteiten voor ready to wear gestopt wegens tegenvallende omzetresultaten. Er is geprobeerd in 2015 te snijden in de kosten zoals het laten afvloeien van personeel. Echter, de kosten waren te hoog zodat de continuïteit van de onderneming niet meer gewaarborgd was,” schrijft Van Bommel. Ook was er niet voldoende budget voor de haute couture collectie. Daarnaast was Ilja Visser ‘langdurig ziek, zodat überhaupt geen collectie meer kon worden afgemaakt voor de fashionweek in juli 2016 in Parijs’. De belangrijkste financier van Goldfish BV had zich in het najaar van 2015 al teruggetrokken, waarop het niet was gelukt om een andere investeerder te vinden.

Zowel Ilja Visser als curator Van Bommel waren niet bereikbaar voor commentaar.

De ontwerpster lanceerde in 2005 haar couturelijn ‘Ilja’. Na het succes van haar couturecollectie lanceerde ze in 2006 haar prêt-a-porter lijn ‘Ready to Fish’. Drie jaar later richtte Visser haar eigen modehuis op onder de naam Ilja Visser Group, die zich gevestigde aan de Prinsengracht in Amsterdam. De winkel met de collectie Ready to Fish richtte ze in 2010 op. Visser ontving in 2011 de Mode Stipendium Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor haar innovatie en talent. Vorig jaar werd Ilja Visser nog opgenomen in de Parijse couturekalender.

Beeld: Facebook Ilja Couture

Ilja Visser