• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Front Runner opnieuw failliet

Front Runner opnieuw failliet

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Front Runner is vorige week door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard, zo blijkt uit documenten op Faillisementsdossier.nl. Het is het tweede faillissement voor de sneakerketen binnen anderhalf jaar tijd.

Als curator in de zaak is Dennis Steffens aangesteld. Tegen RetailNews vertelt hij dat alle winkels voorafgaand aan het faillissement al gesloten waren. Na de doorstart vorig jaar bleef Front Runner actief in Amsterdam, Amersfoort, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Zwolle. Een deel van deze panden is volgens Steffens al ontruimd en opgeleverd aan de verhuurder.

Een oorzaak van het faillissement is nog niet bekend, maar wordt vaak in het eerste faillissementsverslag door de curator benoemd. Er wordt momenteel onderzocht of een tweede doorstart van de keten tot de mogelijkheden behoort. De kans op een doorstart lijkt echter klein nu alle winkels van het bedrijf al gesloten zijn. Tijdens het vorige faillissement werden alle vestiging tijdelijk opgehouden, totdat een beslissing genomen was.

Tweede faillissement voor Front Runner

In juni 2016 werd Front Runner voor het eerst failliet verklaard. De keten kampte met teruglopende omzet, oplopende kosten en de gevolgen van een inbraak in het magazijn. Bij de inbraak werd een groot deel van de voorraad gestolen en na een geschil met de verzekering duurde het zes maanden om de voorraad weer op peil te krijgen. Uiteindelijk werd een afgeslankte doorstart gerealiseerd dankzij mede-oprichter Jaap van Treijen. 80 van de 174 werknemers konden aanblijven en 8 van de 14 winkels bleven open.

Bekijk de locaties van de winkels op de kaart.

Geheugen opfrisser

Meer over het eerste failissement en de doorstart in de tijdlijn. Navigeer door te klikken op de pijltjes.

front runner