• Home
  • Nieuws
  • Business
  • GA Europe verwerft 36 miljoen aan voorraad MS Mode

GA Europe verwerft 36 miljoen aan voorraad MS Mode

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

GA Europe heeft een nieuwe stap gezet in de doorstart van MS Mode. Het herstructureringsconcern heeft belangrijke activa van de modeketen verworven, waaronder 36 miljoen euro aan winkelvoorraad in de 130 Nederlandse filialen. Dat heeft GA Europe-moederbedrijf B. Riley Financial bekendgemaakt.

GA Europe, gespecialiseerd in het herstructureren van retailbedrijven, heeft de komende tijd de bedrijfsactiviteiten van MS Mode, dat in augustus failliet werd verklaard en een maand later een doorstart kon maken onder oud-eigenaar Coolinvestments, in handen. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor het sluiten van de Nederlandse filialen.

”Door het overnemen van de controle over de bedrijfsactiviteiten en het implementeren van een bewezen herstructureringsprogramma, zal GA Europe cruciale ondersteuning bieden aan MS Mode in haar missie een belangrijke retailer in de modebranche voor grote maten te revitaliseren,” aldus Tino Bauer, CEO van GA Europe, in een persverklaring.

Voor het faillissement beschikte MS Mode in Nederland over zo’n 130 winkels. Hoeveel er daarvan na de doorstart open blijven, is nog onbekend. In België, waar MS Mode op 15 september failliet werd verklaard, gaat oud-eigenaar Roland Kahn verder met 24 van de 46 filialen.

GA Europe, dat samenwerkt met financiële en zakelijke adviesdiensten, heeft naar eigen zeggen al enige ervaring met dit soort transacties. Het bedrijf was eerder ook betrokken bij het faillissement van Schoenenreus. “GA Europe, dat 25 transacties succesvol heeft afgehandeld, beschikt over de ervaring om niet alleen snel kapitaal te leveren, maar bevindt zich ook in de positie om de herstart van bedrijven op deskundige wijze te managen,” aldus Bauer.

Beeld: FashionUnited

Coolinvestments
GA Europe
MS Mode