• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Gerry Weber noteert verlies van 148 miljoen euro; sluit 230 winkels

Gerry Weber noteert verlies van 148 miljoen euro; sluit 230 winkels

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Gerry Weber International AG heeft zijn voorlopige cijfers over boekjaar 2017/ 2018 (eindigend op 31 oktober) gepubliceerd. Volgens de eerste beoordeling bedroeg de jaaromzet van de groep ongeveer 795 miljoen euro, net iets meer dan de eerder gestelde verwachting van 790 miljoen en 10 procent minder dan het voorgaande boekjaar. In het persbericht schrijft het Duitse modebedrijf een verlies van 148 miljoen euro. Vorig jaar boekte het bedrijf nog een winst van 10,3 miljoen euro.

"We zijn niet tevreden met de ontwikkeling van het afgelopen boekjaar, maar het komt ook niet als een verrassing", zegt CEO Johannes Ehling over de voorlopige resultaten in het persbericht. Ehling voegt toe dat de modegroep zich echter op de toekomst blijft richten en het ‘structurele aanpassingen zal maken zodat er een duurzame basis gelegd kan worden voor de toekomst'. Het bedrijf spreekt in het persbericht de hoop uit op die manier weer zijn succesvolle marktpositie van vroeger te heroveren.

Gerry Weber FY 2017/2018: 795 miljoen euro omzet

Om Gerry Weber terug op het goede spoor te brengen, neemt het bedrijf een aantal maatregelen. De belangrijkste maatregelen voor het toekomstplan van Gerry Weber zijn volgens het persbericht onder andere het sluiten van 230 eigen winkels en het verkleinen van het personeelsbestand internationaal en nationaal. Dit heeft gevolgen voor zowel de werknemers in de winkels en op de verkoopafdelingen als voor de logistieke medewerkers. De groep presenteert de definitieve jaarcijfers op 28 februari 2019.

Beeld: Gerry Weber website

FY2017/2018
Gerry Weber AG
Gerry Weber International AG
Johannes Ehling