• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gerry Weber AG zet merk Talkabout stop, focust op grootste merken

Gerry Weber AG zet merk Talkabout stop, focust op grootste merken

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De herstructurering bij Gerry Weber AG gaat verder. Het Duitse bedrijf kondigt aan op de grootste merken te focussen en het ‘jongste merk’ talkabout stop te zetten. Over het aan het begin van dit jaar gelanceerde merk Gr [8] full blijft het in het persbericht opvallend stil.

Gerry Weber AG zal zich focussen op het gelijknamige merk Gerry Weber, Taifun, Samoon en Hallhuber. “Met de economische uitdagingen waar we voor staan met ons bedrijf, heb we gekozen om onze krachten te bundelen en te focussen op de kern van ons bedrijf om succesvol te zijn op de lange termijn,” aldus Johannes Ehling, CEO van de groep in het persbericht.

De medewerkers van Talkabout zullen geïntegreerd worden in Gerry Weber AG. Het merk werd gelanceerd in 2016 en werd alleen verkocht in de groothandel. Het merk had 170 partners in totaal in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux. De laatste collectie zal in februari 2019 geleverd worden.

Gerry Weber AG boekt al langer negatieve resultaten. Eind september kondigde het modebedrijf aan dat een herstelrapport opgesteld wordt en het bedrijf gaat herstructureren. Begin oktober verkocht het bedrijf al showroom Halle 29 voor 36 miljoen euro als onderdeel van de herstructurering.

Gerry Weber
Gerry Weber AG
Hallhuber
SAMOON
Taifun
Talkabout