De Europese Commissie in Brussel heeft het Amerikaanse modehuis Michael Kors groen licht gegeven voor de overname van het Italiaanse modehuis Versace. Dat meldt persbureau ANP. Brussel vindt dat er weinig overlap is tussen de twee bedrijven en is niet bang dat de cominbatie teveel marktmacht krijgt, aldus ANP.

Michael Kors Holdings Limited kondigde 25 september de koop van Versace aan. Eerder nam de Amerikaanse modegroep schoenenmerk Jimmy Choo over.

Michael Kors Holdings Limited zal nadat de deal met Versace helemaal is afgerond verder gaan als Capri Holdings Limited. Donatella, Santo en Allegra Versace zullen aandeelhouders worden in het nieuwe bedrijf. “De naam is geïnspireerd op het iconische, glamoureuze en luxe eiland. De spectaculaire formatie van drie stenen, die 200 miljoen jaar geleden zijn gevormd, zijn symbolisch voor het tijdloze erfgoed en de sterke basis die aan het begin van elk van de merken ligt in onze wereldwijde luxe groep,” zo was destijds in de persverklaring over de deal te lezen.

De aankoop van Versace moet Michael Kors Holdings Limited, binnenkort Capri Holdings Limited, helpen om een omzet van 8 miljard dollar te behalen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN