• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'Hudson’s Bay en Signa tekenen verkoopovereenkomst helft Europese tak'

'Hudson’s Bay en Signa tekenen verkoopovereenkomst helft Europese tak'

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De deal is rond, althans, dat meldt nieuwsbureau Reuters. Hudson’s Bay Company en Signa Holding hebben een overeenkomst getekend voor de ‘fusie van de Europese warenhuizen’ zo meldt de Duitse krant WirschaftsWoche.

Het zou gaan om een joint venture met Galeria Kaufhof, dat onderdeel is van Hudson’s Bay Company, en Karstadt, dat onderdeel is van Signa Holding. Hiermee zou Signa de helft van de joint venture hebben en de operationele activiteiten van het warenhuis overnemen. Eind juni werd er al door verschillende media bericht dat de twee partijen in gesprek waren over een joint venture. Eerder sloef HBC nog een ongevraagd bod van 3 miljard euro af van Signa Holding voor de Galeria Kaufhof keten.

Volgens de Wall Street Journal ontvangt Hudson’s Bay 1,1 miljard euro van Signa en neemt Signa ook nog 750 miljoen euro aan schuld over van het bedrijf. Signa bood vorig jaar, tijdens hun bod voor de gehele Kaufhof-keten, al aan de gehele Duitse schuld van Hudson’s Bay Company van 1,34 miljard over te nemen.

Galeria Kaufhof
HBC
Hudson's Bay
Hudson's Bay Company
Signa Holding