• Home
  • Nieuws
  • Business
  • McGregor vraagt faillissement aan voor elf bedrijfsonderdelen

McGregor vraagt faillissement aan voor elf bedrijfsonderdelen

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Modehuis McGregor heeft vanochtend faillissement aangevraagd voor elf van de vijftig onderdelen van het concern. Het faillissement is aangevraagd voor de onderdelen die eerder uitstel van betaling kregen. Het gaat onder meer om Adam Menswear dat 46 winkels telt en Emergo Sportswear. Dat melden diverse media.

De stap vergroot volgens het bedrijf de kansen op voortzetting van de verlieslijdende activiteiten door nieuwe eigenaren. De bewindvoerder zegt dat er serieuze belangstelling is van partijen in binnen- en buitenland. Hij houdt de mogelijkheid open dat McGregor als geheel of in onderdelen wordt verkocht.

Volgens het Finacieele Dagblad kan McGregor de salarissen niet meer opbrengen zonder andere betalingen aan leveranciers in gevaar te brengen. Bij een faillissement schiet het UWV te hulp door de medewerkers door te betalen in afwachting van een doorstart.

McGregor vraag faillissement aan voor o.m. Adam Menswear en Gaastra Retail

Drie weken geleden kreeg de McGregor Fashion Group uitstel van betaling voor de houdstermaatschappij McGregor Fashion Group Holding BV en Adam Brandstores. Eind vorige week kregen ook dochterondernemingen Gaastra en Emergo surseance verleend.

Bewindvoerder Mark van Zanten zei eerder dat een faillissement voor de groep "niet aan de orde" is. Er zouden "voldoende kansen en mogelijkheden" zijn om een doorstart te realiseren.

Het concern, dat in 1993 werd opgericht, heeft 150 eigen winkels, 200 shop-in-shops en 3000 groothandelsklanten. Er zijn 1.200 mensen werkzaam bij het bedrijf.

Foto: Adam Menswear, Facebook

Adam Menswear
gaastra retail
McGregor Fashion Group