• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mexx overgenomen door Nederlandse RNF Group

Mexx overgenomen door Nederlandse RNF Group

Door Caitlyn Terra

15 aug. 2017

Business

Modebedrijf Mexx is overgenomen door de Nederlandse RNF Group, zo bevestigt een woordvoerder van het bedrijf uit Drunen dinsdagochtend. Over het bedrag dat met de overname gemoeid is, worden geen uitspraken gedaan aldus de woordvoerder. Een persbericht over de overname zal later vandaag volgen, aldus de woordvoerder.

RNF Group, eigenaar van Ferro Footwear en distributeur van het schoenenmerk Umbro, heeft alleen de merkrechten van Mexx overgenomen van de Turkse Eroglu Holding. De winkels, het personeel en de voorraden zijn niet in de overname opgenomen. Hoe lang het overnameproces heeft geduurd en wanneer een overeenkomst is bereikt wordt door het bedrijf niet bekend gemaakt. Dit najaar zal het bedrijf onthullen welke plannen het heeft met Mexx. FashionUnited zal tegen die tijd van de plannen verslag doen.

Halverwege april maakte CEO van Eroglu, Ümit Eroglu, in een interview met Textilwirtschaft al bekend dat het bedrijf op zoek was naar een investeerder. Mocht deze niet gevonden worden, dan stond een verkoop in de lijn der verwachting.

RNF Groep neemt merkrechten Mexx over

In 2015 werd Mexx door Eroglu Holding overgenomen voor 21 miljoen euro, nadat het eind 2014 failliet was verklaard. Uiteindelijk maakte het bedrijf een doorstart in onder andere Nederland, België en Duitsland. De reden van het faillissement werd gezocht bij ‘oninspirerende collecties en de hoge concurrentie van ketens zoals Zara en H&M’ aldus de curator destijds.

Eroglu Holding wilde met de aankoop de wereldwijde positie van het bedrijf versterken. Echter werd in juli bekend dat Mexx zich terugtrok uit de Russische markt. Het merk had in de markt al geen nieuwe collectie meer uitgebracht sinds de herfst/winter-collectie van 2016-17 vanwege het gebrek aan winstgevendheid. Na contact met verschillende Mexx-filialen in Nederland bleek dat ook hier geen lente/zomer-collectie is uitgebracht. Volgens de medewerkers lag de collectie van afgelopen winter nog in de winkels omdat de collectie vanwege het faillissement van V&D weer is teruggenomen.

Scroll door de tijdlijn voor een geheugenopfrisser hoe het Mexx is vergaan.

Dit verhaal zal verder worden aangevuld met het laatste nieuws.

Beeld: Mexx website

eroglu holding
Mexx
RNF Group