• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mogelijk toch een koper voor Charles Vögele Nederland

Mogelijk toch een koper voor Charles Vögele Nederland

Door Anne Buis

6 mrt. 2017

Business

Charles Vögele maakt misschien toch een doorstart in Nederland. Er wordt gesproken met een serieuze overnamekandidaat, bevestigd curator Hans Hendriks aan het AD.

Wie de geïnteresseerde partij is, kan Hendriks nog niet zeggen. “Als het doorgaat, is er sprake van een doorstart van veel winkels,” vertelt hij aan de krant. Een woordvoerder van KBS Advocaten laat aan FashionUnited weten dat er ‘eind deze week meer duidelijkheid komt’ over een mogelijke overname. “Er wordt gewerkt aan een doorstart.”

De Zwitserse keten Charles Vögele werd eind december overgenomen door het italiaanse Sempione Retail. Die besloot zich te focussen op de meest potentiële markten: Zwitserland, Hongarije, Oostenrijk en Slovenië. Eind vorig jaar werd er daarom geen geld meer gestoken in de Nederlandse tak, waardoor een faillissement onvermijdelijk bleek.

“Nadat Charles Vögele eind vorig jaar werd overgenomen door Sempione Retail AG en OVS werd al snel duidelijk dat de nieuwe eigenaren geen interesse hadden om het bedrijf voort te zetten in Duitsland, België en Nederland. Vanuit het bedrijf is er daarom alles aan gedaan om een nieuwe koper te vinden, maar zij is daarin helaas niet geslaagd,” liet woordvoerder Edwin van Wijk eerder aan FashionUnited weten.

De Nederlandse tak van Charles Vögele vroeg eind januari faillissement aan bij de Rechtbank in Amsterdam. De winkelketen had op dat moment 95 winkels in Nederland, die open bleven om de voorraden te verkopen.

Serieuze koper voor Charles Vögele Nederland

Charles Vögele maakte al sinds 2010 verliezen. In juli 2016 ging de Belgische tak in de etalage. Een deel daarvan werd uiteindelijk overgenomen, waardoor 70 van de 200 werknemers hun baan konden behouden. Eerder deze week werd ook bekend dat kopers waren gevonden voor een gedeelte van de Duitse filialen van het bedrijf. Ook de Duitse medewerkers van Charles Vögele kunnen naar verluidt blijven werken onder de nieuwe eigenaren Tedi en Kik. Beide modebedrijven zijn onderdeel van de Duitse Tengelmann Group, die ook actief is in Nederland.

Bekijk de Charles Vögele Nederland filialen op de kaart

Beeld: Charles Vögele Nederland Facebook en Charles Vögele Mode Facebook

Charles Vogele