• Home
  • Nieuws
  • Business
  • MS Mode heropent 44 winkels in Frankrijk

MS Mode heropent 44 winkels in Frankrijk

Door Anne Buis

25 jan. 2017

Business

Goed nieuws voor de Franse tak van MS Mode: er worden 44 winkels heropend. Na een nieuwe hoorzitting van het Hof van Lille Commercial heeft de rechter besloten dat de winkels weer open mogen. De eerder gesloten filialen worden alsnog overgenomen door moederbedrijf MS Mode Nederland.

Door de heropening van de 44 winkels blijven 176 banen behouden. MS Mode Frankrijk stelt in een persbericht dat ‘het herstel van een deel van het netwerk het modemerk de kans biedt om een maas te herstellen in een interessant gebied’. De Franse webwinkel is sinds enkele weken ook weer open.

MS Mode Frankrijk verwacht snel weer te kunnen starten met het activeren van de verkooppunten. In de winkels zullen winterartikelen verkocht worden, evenals de nieuwe collectie. De Franse tak van MS Mode laat weten zo snel mogelijk met meer informatie te komen.

Toch doorstart voor MS Mode Frankrijk

Eerder ging het Hof niet akkoord met het herstelplan van het Nederlandse moederbedrijf. Er werd wel groen licht gegeven voor de overnames van een gedeelte van de 134 Franse MS Mode-winkels. 21 winkels zullen apart verkocht worden. De ÏDKids Group nam er 19 over en zal ze ombouwen tot Okaïdi- en Oxybul-winkels. De laatste 2 winkels zijn overgenomen voor vrouwenlabel Christine Laure.

Destijds liet MS Mode al weten: “Het merk MS Fashion zal met haar activiteiten in Frankrijk blijven, om door te gaan en om aan de hoge verwachtingen van de Franse klanten te voldoen. Een snelle heropening van winkels zal de eerste stap zijn om nieuwe kansen te verkennen in Frankrijk.”

In de afgelopen maanden is er nog hard gewerkt aan een doorstart. Na de doorstart van MS Mode Nederland is er een Europees herstelplan opgesteld voor de buitenlandse winkels van de keten. Eerder wist MS Mode al een doorstart in België, Luxemburg en Spanje te realiseren. Duitsland en Frankrijk waren ook betrokken het plan, maar werden niet meegenomen in de doorstart, die gerealiseerd werd door MS Mode Nederland en GA Europe. Op 5 december kondigde MS Mode Duitsland al aan de winkels te sluiten.

Er blijven 95 winkels in Nederland bestaan, tegenover 24 winkels in België. Luxemburg houdt 5 vestigingen en in Spanje maken 32 winkels een doorstart. Frankrijk is na thuisland Nederland de grootste markt voor de keten. Roland Kahn vertelde aan RetailTrends dat het grootste deel van de winst uit Frankrijk afkomstig was. Recentelijk daalde de omzet van MS Mode Frankrijk nog licht, maar in 2014 was het nog goed voor een omzet van circa 90 miljoen euro.

Beeld: MS Mode