• Home
  • Nieuws
  • Business
  • MS Mode maakt doorstart met 155 winkels in Europa

MS Mode maakt doorstart met 155 winkels in Europa

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

MS Mode behoudt na de doorstart 155 winkels in Nederland, België, Luxemburg en Spanje. De doorstart wordt gerealiseerd door MS Mode zelf, die het concern in januari overneemt van GA Europe. Dat heeft MS Mode bekendgemaakt.

Na de afronding van de doorstart zal Nederland de meeste vestigingen van MS Mode hebben. Er blijven 95 winkels in Nederland bestaan, tegenover 24 winkels in België. Luxemburg houdt 5 vestigingen en in Spanje maken 32 winkels een doorstart. Alle winkels van MS Mode die nu nog open zijn, blijven open.

De Nederlandse vestigingen die blijven bestaan in kaart gebracht.

“Er is de afgelopen maanden onder leiding van GA Europe hard gewerkt aan een doorstart van MS Mode,” aldus Kahn. “Door onze succesvolle samenwerking is ruimte gemaakt voor de toekomst, die er voor MS Mode en haar klanten goed uitziet.’’

MS Mode wordt weer eigendom van Coolinvestments, de oud eigenaar die eerder een overname realiseerde in samenwerking met GA Europa. Tot januari voeren GA Europe en Coolinvestments samen de bedrijfsvoering. De focus ligt op het verkopen van de huidige collectie tegen aantrekkelijke prijzen, laten de partijen weten. Er wordt momenteel gewerkt aan de strategische plannen van MS Mode, die in januari gepresenteerd zullen worden.

MS Mode maakt doorstart en neemt afscheid van GA Europe

Alle medewerkers die nu werkzaam zijn voor MS Mode behouden hun baan. “Hiermee komt een einde aan een onzekere periode voor medewerkers, leveranciers en partners van MS Mode,” aldus de modeketen.

Bij de doorstart heeft MS Mode een medewerkersbestand opgesteld dat een ‘representatieve dwarsdoorsnede van het eerdere personeelsbestand’ vormt. “MS Mode heeft daarbij gekeken naar de competenties van werknemers en niet naar kenmerken zoals leeftijd. Het bedrijf is blij dat het is gelukt om veel mensen binnen het nieuwe concern een baan aan te bieden,” licht het modebedrijf toe.

155 Europese winkels na doorstart MS Mode

MS Mode vroeg begin augustus uitstel van betaling aan, wat op 11 augustus werd omgezet in een faillissement. Het bedrijf had naar eigen zeggen last van ‘tegenvallende resultaten als gevolg van een negatief sentiment in de modebranche’. Ook speelde de zachte winter mee; er werd minder winterkleding verkocht en dat moest vervolgens met kortingen de deur uit. In september werd bekend dat MS Mode een doorstart maakt onder oud-eigenaar Coolinvestments en GA Europe. Die laatste partij is gespecialiseerd in het herstructureren van retailbedrijven.

MS Mode heeft bijna 400 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In totaal werken er circa 2.300 mensen bij het bedrijf. In Nederland had MS Mode tot het faillissement 130 winkels, die goed zijn voor 660 banen.

Beeld: Facebook MS Mode, FashionUnited

MS Mode