• Home
  • Nieuws
  • Business
  • OTB Group ziet in FY 2017 winst verviervoudigen en omzet 2,4 procent dalen

OTB Group ziet in FY 2017 winst verviervoudigen en omzet 2,4 procent dalen

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De OTB Group, moederbedrijf van onder andere Diesel, Maison Margiela, Marni en Viktor & Rolf, verviervoudigde de winst vóór rente en belastingen (EBIT) in 2017 tot 21,5 miljoen euro. Het jaar ervoor was dit nog 5,1 miljoen euro. De Italiaanse modegroep van miljardair Renzo Rosso zag in boekjaar 2017 zijn omzet dalen van 2,4 procent bij constante wisselkoersen tot 1,52 miljard euro. Dit meldt de Italiaanse krant MF Fashion.

De netto financiële positie van de groep was in 2017 84 miljoen euro tegenover 92 miljoen euro in 2016. De geconsolideerde nettowinst bleef net als het voorgaande jaar gelijk aan 3 miljoen euro. Dat laat het modebedrijf weten aan MF Fashion.

De modegroep met merken Diesel, Marni, Maison Margiela, Viktor & Rolf, Paula Cademartori, Staff International en Brave Kid in de portefeuille, maakt geen resultaten van de individuele merken bekend. Zo ook niet van vlaggenschipmerk Diesel. Het jeansmerk kampt al een periode met teruglopende verkopen. Vorig jaar nam artistiek directeur Nicola Formichetti afscheid van het merk. Formichetti is het tijdens zijn vierjarige aanstelling ook niet gelukt om de verkopen te stuwen. Voor Formichetti is nog geen opvolger benoemd.

CEO van de groep Ubaldo Minelli verklaart aan FashionNetwork dat “OTB een organisatorische transformatie ondergaat en zich richt op een macro-economisch scenario.”

Winst OTB Group verviervoudigd in FY17

In hetzelfde bericht vertelt de pas aangestelde CEO dat high-endmerken Marni en Maison Margiela nog steeds een groeitrend vertonen. Volgens MF Fashion gaat het om een tweecijferige groei. Vooral in de Aziatische markt doen de premiummerken het goed. Marni dankt haar groei aan diens ready-to-wear- en accessoire-lijnen. De groei van Maison Margiela werd gedreven door diens focus op omnichannel en de uitbreiding van zijn activiteiten, waaronder licenties.

Voor Viktor & Rolf stond het jaar in het teken van exclusieve samenwerkingen, zoals met retailgigant Zalando, waardoor zij nieuwe markten aanboren. Volgens MF Fashion werd hun avondkleding- en bruidscollectie positief ontvangen.

Beeld: Diesel

Diesel
FY 2017
Marni
OTB Group
Renzo Rosso