Overname Charles Vögele Nederland kostte ruim 4 miljoen euro

Vidrea Retail heeft zo’n 4,4 miljoen euro betaald om de Nederlandse tak van Charles Vögele over te nemen. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag dat de curatoren onlangs publiceerden.

Van de 4,4 miljoen euro werd bijna 2 miljoen betaald voor de inventaris en voorraad van Charles Vögele. De overige 2,4 miljoen euro werd gerekend voor de vergoeding van de boedelkosten. De schuldoverneming bleek nihil.

Uit het verslag blijkt verder dat Vidrea Retail 90 procent van het winkelpersoneel een nieuwe arbeidsovereenkomst aanbiedt. Dit geldt niet voor de filialen waarvoor geen nieuwe huurovereenkomst wordt getekend. Momenteel zijn de curatoren van Charles Vögele nog bezig met de oplevering van de winkelpanden en het doen van het oorzaken- en rechtmatigheidsonderzoek. Het volgende faillissementsverslag wordt over drie maanden vrijgegeven.

De Nederlandse tak van de bekende modeketen Charles Vögele werd in januari failliet verklaard. Het Zwitserse moederbedrijf werd in december overgenomen door Sempione Retail, dat de focus wilde leggen op potentiële markten Zwitserland, Hongarije, Oostenrijk en Slovenië. Hierdoor werd een faillissement voor de Nederlandse tak onvermijdelijk.

In maart werd bekend dat Vidrea Retail een doorstart zou maken met 90 Nederlandse winkels van Charles Vögele. Inmiddels is duidelijk dat de nieuwe eigenaar 80 multibrand stores met het merk opent.

Beeld: Charles Vögele Nederland Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN