• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname Hema afgerond - keten officieel van Ramphastos Investments

Overname Hema afgerond - keten officieel van Ramphastos Investments

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Hema is officieel overgegaan in de handen van Ramphastos Investments, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De overname is afgerond. “Hema kan zich nu volledig richten op haar strategische plannen voor de komende jaren. Deze strategische plannen hebben als doel om Hema verder te laten groeien en de schulden te verlagen.”

Financiële details over de overname worden niet bekend, zo benadrukt Hema nogmaals in het bericht. Meer informatie over de plannen van het bedrijf zullen in het voorjaar van 2019 bekend worden gemaakt.

Onder de nieuwe eigenaar wil de keten meer gaan investeren in de kernmarkten Nederland en België, e-commerce en internationale expansie. Sinds de bekendmaking van de overname is al het een en ander bij het bedrijf. Zo is bekend gemaakt dat de helft van de directie de komende negen maanden zal vertrekken om het bedrijf op die manier slagvaardiger te maken. Ten tijde van de overname werd een directe kapitaalinjectie gedaan van 40 miljoen euro en is al 100 miljoen euro aan leningen van de balans gehaald, zo vertelde Marcel Boekhoorn, eigenaar van Ramphastos Investments, tijdens de persconferentie in oktober. Naar verluidt wil Boekhoorn een deel van de winkels verkopen aan de franchisenemers.

Beeld: Hema

HEMA
Marcel Boekhoorn
Ramphastos Investments