• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname Witteveen Mode kostte ruim 1 miljoen euro

Overname Witteveen Mode kostte ruim 1 miljoen euro

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De investeerders in Witteveen Mode hebben ruim 1 miljoen euro neergelegd voor het bedrijf, blijkt uit het eerste faillissementsverslag. In augustus werd bekend dat een groep investeerders, waaronder Philippe Hes van textielfamilie Hes, het failliete Witteveen had overgenomen.

De opbrengst van de overname wordt volgens het faillissementsverslag verdeeld over de boedel en ABN Amro, waarbij Witteveen op 20 juli nog een schuld open had staan van ruim 10 miljoen euro. De voorraad van Witteveen met een waarde van ongeveer 2,7 miljoen euro is eveneens verpand aan ABN Amro.

Als reden voor het faillissement wordt in het eerste verslag gewezen naar ‘een opeenstapeling van gebeurtenissen’. Het verslag noemt onder andere de verandering in kledingstijl onder ouderen en de webshop die te laat succesvol was, waardoor het bedrijf verlieslatend werd in 2013. Door de verliezen werd het lastig voor het bedrijf om betalingsverplichtingen na te komen. Op 31 mei 2017 was het verlies opgelopen tot 1 miljoen euro.

In het faillisementsverslag wordt eerdere berichtgeving bevestigd dat de investeerders minstens 70 procent van de werknemers aan wil houden. Het doel is om 72 winkels van Witteveen open te houden, maar dat is afhankelijk van de gesprekken met de verhuurders van de panden.

Één minuut recap van de meest recente ontwikkelingen.

Instructie: Gebruik de pijlen om door de momenten - gerangschikt van nieuw naar oud - te navigeren. Of klik op een specifiek moment in de (grijze) tijdsbalk.

Beeld: Witteveen Mode Facebook

Witteveen Mode