• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Investeerder Charles Vögele achter doorstart Witteveen Mode

Investeerder Charles Vögele achter doorstart Witteveen Mode

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Dat Witteveen Mode een doorstart maakt, werd een week geleden al bekend. Maar wie de kopers waren, bleef nog even onduidelijk. Nu is bekend dat de Amsterdamse textielfamilie Hes één van de investeerders van de modeketen is. De familie zit ook achter de doorstart van de Nederlandse tak van Charles Vögele, blijkt uit onderzoek van RTL Z.

Witteveen Mode werd eind vorige maand failliet verklaard door de rechtbank van Midden-Nederland. Twee weken later werd duidelijk dat 72 van de in totaal 98 winkels open zouden blijven. Vorige week werd bekend dat een groep ‘vooraanstaande Nederlandse investeerders’ een doorstart realiseert met de retailer.

Doorstarter Witteveen ook betrokken bij Charles Vögele

Nu is duidelijk dat festivalorganisator Philippe Hes, uit de Amsterdamse textielfamilie Hes, samen met een groep anonieme investeerders een doorstart maakt met Witteveen Mode. Philippe is de zoon van modeondernemer Lex Hes, die eerder eigenaar was van de met name in Noord-Nederland actieve kledingketen Skooter. Hij zou ook een rol hebben in de overname van Witteveen, liet Philippe onlangs weten tegenover Quote. Hij stelt aan het zakenblad vooral kansen te zien in de webwinkel van de keten. In de fysieke winkels heeft hij ook vertrouwen, al zullen volgens hem niet alle 72 vestigingen overblijven.

Hes blijkt ook achter de doorstart van Charles Vögele Nederland te zitten, zo meldt RTL Z. Begin dit jaar werden 90 Nederlandse winkels van de keten overgenomen door Vidrea Retail, dat wordt bestuurd door Victory and Dreams Holding. Die vennootschap wordt dan weer geleid door Phim Holdings, dat eigendom is van Philippe. Destijds bleef ook nog even in nevelen gehuld wie de doorstarter precies was. Reden daarvoor is volgens de ondernemer dat hij niet nog meer onrust wilde creëren. “Wij hebben niets te verbergen. Maar bij een doorstart is er veel onrust onder leveranciers en werknemers. Wij wilden eerst in rust laten zien dat we er iets moois van konden maken. Openheid komt op zijn tijd,” aldus Hes tegenover RTL Z. Hij liet tevens weten dat aankomende donderdag de nieuwe naam van Charles Vögele bekend wordt gemaakt.

De grootouders van de 29-jarige Philippe bezaten jarenlang een textielbedrijf met zo’n 1.200 werknemers. Zijn vader Lex was eerst actief in de productie, maar ging later aan de slag in de detailhandel met zijn bedrijf Nesia Holding. Daarmee bezat hij een twintigtal winkels van modeketen Zaza en vanaf 2013 ook de 23 winkels van Skooter. Die laatste modezaak werd meermaals failliet verklaard, voor het laatst in 2014.

Met Witteveen en Charles Vögele bezit Hes nu 162 winkels in Nederland. Hoeveel er daar uiteindelijk van overblijven, is niet bekend. Eerder werd duidelijk dat Barbara Kolfschoten, voormalig eigenaar van Witteveen, weer is benoemd tot directeur. Of ze ook mee investeert met Hes, is onbekend.

Beeld: Witteveen Mode Facebook

Charles Vogele
Vidrea Retail
Witteveen Mode