• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Rosada Fashion Outlet verkocht aan McArthurGlen Group

Rosada Fashion Outlet verkocht aan McArthurGlen Group

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

McArthurGlen Group neemt Rosada Fashion Outlet over. Er is een overeenkomst gesloten met de huidige eigenaar Resolution Property. De overname zal naar verwachting in maart 2017 worden afgerond.

Met de overname wordt McArthurGlen Group de nieuwe eigenaar en beheerder van Rosada Fashion Outlet. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Sinds 2012 was het outletcentrum in handen van Resolution Property; een Europese investeerder die een meerwaarde wilde creëren voor Rosada Fashion Outlet. De nieuwe eigenaar laat weten dat de overname ‘de succesvolle afronding is van de vierjarige strategie van Resolution Property’.

''De verkoop is een bevestiging van onze strategie die meerwaarde genereert. Dankzij creatief vermogensbeheer kunnen de mogelijkheden die Rosada biedt ten volle benut worden en kan het outletcentrum met McArthurGlen als eigenaar zich verder succesvol ontwikkelen,” reageert Scott O'Donnell, partner bij Resolution Property.

In de vier jaar dat Resolution Property eigenaar was van het outletcentrum werden er bijna 70 nieuwe huurobjecten en huurverlengingen gerealiseerd, die samen goed zijn voor ruim de helft van het bruto verhuurbare oppervlak. In mei 2016 werd de tweede uitbreidingsfase van Rosada Fashion outlet afgerond, waarmee er 7.500 vierkante meter extra winkeloppervlakte werd toegevoegd. Daarmee kwam het totaal aantal vierkante meters op ruim 23.000 vierkante meter. De omzet is daarnaast met 54 procent gestegen, tevens kwamen er veel merken bij in het portfolio van Rosada.

Gary Bond, managing director Development van McArthurGlen, laat in een reactie weten: ''De aankoop van Rosada Fashion Outlet versterkt onze overnamestrategie in vervolg op onze samenwerking met Thomas Dankbar in Ochtrup begin vorig jaar. Die is onderdeel van onze algehele groeistrategie die ook is gericht op ontwikkeling van de groene ruimte en organische groei. Rosada biedt spannende mogelijkheden voor onze groep en we willen het outletcentrum in 2017 naar een hoger niveau tillen.''

Rosada Fashion Outlet verkocht aan eigenaar Designer Outlet Roermond

McArthurGlen Group bezit 22 outlets in 9 landen: Nederland, België, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Die centra zijn samen goed voor zeker 600.000 vierkante meter outlet ruimte. De centra presenteren de meest populaire merken in het luxe, design en high-street modesegment met aantrekkelijke kortingen, gedurende het hele jaar. In Nederland is de groep al eigenaar van Designer Outlet Roermond.

Het bedrijf liet eerder weten plannen te hebben voor de opening van nieuwe outlets. Zo laat McArthurGlen Group de eerste Designer Outlet in Zuid-Frankrijk bouwen (bij Aix-en-Provence en Marseille). Ook komen er centra in Malaga, Istanboel, Normandië, Remscheid (Bij Keulen en Düsseldorf) en Gent. Het bedrijf wil daarnaast 8 bestaande centra uitbreiden, waaronder de outlets in Wenen, Milaan, en Designer Outlet Roermond. In het tweede kwartaal van 2017 wordt ‘Fase 2’ afgerond in Roermond; er komt 11.500 vierkante meter winkeloppervlakte bij met 50 tot 60 nieuwe winkels.

Rosada werd in november 2006 geopend en verkoopt restpartijen van merken als Nike, Puma, Esprit, Gerry Weber, Betty Barclay en Tom Tailor. In 2015 trok het centrum meer dan 1,2 miljoen bezoekers. Momenteel heeft het outletcentrum 75 winkels die 120 merken aanbieden.

Beeld: McArthurGlen Group, Rosada Fashion Outlet

McArthurGlen Group
rosada fashion outlet