• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Shop-in-shops Aktiesport overgenomen door Scapino

Shop-in-shops Aktiesport overgenomen door Scapino

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Scapino neemt de voorraad en inventaris van de shop-in-shops van Aktiesport over. De Rechter Commissaris heeft haar goedkeuring gegeven. Dat heeft Henk Ziengs, de eigenaar van Scapino, bekendgemaakt.

De overname betreft alleen de 128 shop-in-shops bij Scapino; de eigen winkels van Aktiesport vallen niet onder de overname. Of Aktiesport een doorstart maakt is niet van belang voor de shop-in-shops, laat een persvoorlichter aan Nu.nl weten.

Scapino neemt inventaris en voorraden Aktiesport over

Voor het weekend was er nog onenigheid over de shop-in-shops. De nieuwe eigenaar van Scapino, Ziengs Schoenen, lag namelijk overhoop met de zakelijk partner van Aktiesport. Zo werden de shop-in-shops tegen de afspraken in ontruimt door de voormalige directie van Aktiesport, waardoor Scapino met lege winkelruimte in de winkels zat. Op dat moment was de inventaris van de shop-in-shops nog niet overgenomen.

Maandag was de kogel wel door de kerk; Scapino neemt de shop-in-shops over en deze zijn inmiddels ook weer ingericht.

Begin dit jaar maakte Scapino zelf nog een doorstart dankzij een overname door Ziengs Schoenen. Het bedrijf werd eind 2015 failliet verklaard. Onder de nieuwe doorstart blijven er 155 van de 160 winkels bestaan. Daarbij komt er een nieuwe winkelformule voor Scapino. "We blijven herkenbaar, maar we willen de formule scherper en aantrekkelijker neerzetten,” zegt de persvoorlichter.

’Snel meer duidelijkheid over doorstart Aktiesport en Perry Sport’

Hoe het verder gaat met de eigen winkels van Aktiesport en zusterbedrijf Perry Sport moet maandag bekend worden. De curatoren lieten voor het weekend weten dat er pas na het weekend duidelijkheid zou komen over een eventuele doorstart van moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG). Volgens een woordvoerder van de curatoren was er ‘een kleine vertraging opgetreden in de gesprekken met geïnteresseerde partijen’. Zo begonnen de onderhandelingen pas op vrijdag in plaats van donderdag en moeten er ook nog ‘enkele technische details’ worden uitgezocht. Zekerheid over een doorstart was er nog niet, aldus de woordvoerder.

Vorige week werd bekend dat er nog 9 partijen in de race zijn voor een doorstart van USG. Onder de overnamekandidaten zijn zowel investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland. Als het aan de curatoren ligt, worden de winkels van Aktiesport en Perry Sport gezamenlijk in één deal verkocht.

Het faillissement van USG was een direct gevolg van het omvallen van warenhuis V&D. Het moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport had namelijk veel shop-in-shops bij de warenhuisketen. Kort na de faillissementsverklaring volgden ook andere dochtervennootschappen van USG. In totaal zijn er 2.500 mensen werkzaam bij het bedrijf.

Aktiesport
Perry Sport
USG