• Home
  • Nieuws
  • Business
  • The North Face-moeder VF Corp noteert verlies in Q1 en zet transformatieplan Reinvent voort

The North Face-moeder VF Corp noteert verlies in Q1 en zet transformatieplan Reinvent voort

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. The North Face en Hong Kong. Credits: The North Face.

VF Corp, het moederbedrijf van onder andere The North Face, Vans en Timberland, meldt dat het bedrijf een nettoverlies en omzetdaling kende in het eerste kwartaal van 2024. Ondanks de tegenvallende cijfers blijft CEO Bracken Darrell positief.

De omzet van VF Corp daalde met 9 procent naar 1,9 miljard dollar (ongeveer 1,74 miljoen euro).

Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal van 2024 een nettoverlies van 258,9 miljoen dollar (ongeveer 237,1 miljoen euro).

Resultaten VF Corp weerspiegelen transformatieplan Reinvent

CEO Darrell lijkt positief: “Nu ik mijn eerste jaar bij VF heb afgerond, voel ik me energieker dan ooit. Hoewel de zaken nog steeds slecht gaan, is de daling ten opzichte van het vierde kwartaal afgenomen en geldt dit voor bijna al onze merken."

Daarnaast benadrukt hij het transformatieplan Reinvent, waarmee het bedrijf zijn kostenstructuur met 300 miljoen dollar wil verlagen met de intentie om terug te keren naar groei. “We zijn op schema om onze beoogde kostenbesparingen te realiseren en we hebben een van onze belangrijkste financiële prioriteiten aangepakt om de balans te versterken met de aangekondigde verkoop van Supreme."

VF Corp heeft Supreme ter waarde van ongeveer 1,38 miljard euro aan brillengigant EssilorLuxottica aangeboden. De verkoop wordt naar verwachting eind kalenderjaar 2024 afgerond.

Lees ook:
Supreme
VF CORP
VF Corporation