• Home
  • Nieuws
  • Business
  • VF corp Q2: Vans en The North Face boosten resultaten

VF corp Q2: Vans en The North Face boosten resultaten

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

VF Corporation, het moederbedrijf van The North Face, Vans, Timberland en Napapijri, behaalde hogere kwartaalcijfers dan verwacht en stelt zijn winstverwachting voor het hele boekjaar bij. Dit blijkt uit het financiële rapport dat het modebedrijf vandaag publiceerde. In het tweede kwartaal van boekjaar 2018, eindigend op 29 september dit jaar, noteerde VF Corporation een omzetstijging van 16 procent van 3,39 miljard dollar (2,95 miljard euro) naar 3,9 miljard dollar (3,3 miljard euro). De winst van het modebedrijf kwam uit op 507,12 miljoen dollar (441,5 miljoen euro), een stijging van 31 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

De hogere omzetten werd volgens het rapport aangedreven door de groeiende vraag naar zijn Vans-schoenen (+26 procent) en The North Face-kleding (+5 procent).

"De resultaten behaald in het tweede kwartaal werden aangedreven door onze kern merken en de internationale en ‘direct-to-consumer’-platformen", aldus Steve Rendle, CEO van VF Corp in het persbericht. "Nu we bij de tweede helft van het fiscale jaar zijn aangekomen, hebben we vertrouwen in onze groei, wat blijkt uit de toename van zowel het dividend als onze vooruitzichten voor het volledige jaar. We blijven investeren in onze strategische groeiprioriteiten. De acties die we ondernemen blijven gericht op de transformatie naar een doelgerichte, prestatiegerichte en klantgerichte organisatie die zich toegewijd aan het leveren van superieure rendementen aan zijn aandeelhouders. "

Het bedrijf verhoogde de voorspelde winstprognose voor het volledige jaar van 3,52 dollar en 3,57 dollar naar 3,65 dollar per aandeel.

VF Corporation heeft de afgelopen tijd nieuwe merken aan het portfolio toegevoegd zoals Williamson-Dickie, Icebreaker en Altra en deed het merk Nautica en de Licensed Sports Group van de hand. Augustus dit jaar bracht VF Corporation naar buiten dat het zijn denimmerken onder gaat brengen in een nieuw bedrijf. Het bedrijf, dat nog geen naam heeft en voor nu ‘NewCo’ door VF wordt genoemd, zal VF’s jeans- en outletmerken in het portfolio hebben en wil een ‘wereldleider in het senim segment worden’.

Beeld: Vans website

North Face
Q1
Vans
VF Coprporation
VF CORP