• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Mode-evenement State of Fashion reist naar Berlijn

Mode-evenement State of Fashion reist naar Berlijn

Door Caitlyn Terra

23 aug. 2018

Mode-evenement State of Fashion, de opvolger van de Mode Biënnale in Arnhem, gaat naar Duitsland. De organisatie is uitgenodigd om een compacte versie van de tentoonstelling te presenteren tijdens Bread & Butter in Berlijn, zo meldt hoofd projecten Esther Muñoz Grootveld van State of Fashion tegen het Algemeen Dagblad. Eerder werd al bekend dat de tentoonstelling door zou reizen naar universiteit van Wageningen en Dutch Design Week 2018.

De connectie tussen State of Fashion en het Bread & Butter festival is ontstaan dankzij Viktor&Rolf. Bread & Butter wordt georganiseerd door Zalando, waar Viktor&Rolf een collectie voor heeft gemaakt. De collectie de het ontwerpersduo heeft gemaakt (met reststoffen en -stukken van de webshop) was ook te zien tijdens State of Fashion in Arnhem. “Zo is het contact ontstaan. Daar hebben wij dit aan te danken,” aldus Muñoz Grootveld tegen de krant.

Van de 50 ontwerpers die exposeerden tijdens State of Fashion, dat van 1 juni tot en met 22 juli plaatsvond in de Melkfabriek in Arnhem, gaan er 12 mee naar Berlijn. Hieronder vallen onder andere Pauline van Dongen, Iris van Herpen en Liselore Frowijn. Op het programma van State of Fashion stonden ook debatten over duurzame mode, dit zal ook het geval zijn op 31 augustus in Berlijn. Het gehele Bread&&Butter by Zalando festival vindt plaats van 31 augustus tot en met 2 september.