• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Modebiënnale State of Fashion vindt in 2024 ook in drie zustersteden plaats

Modebiënnale State of Fashion vindt in 2024 ook in drie zustersteden plaats

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

State of Fashion Biënnale 2022 | Ways of Caring Credits: Beeld: Eva Broekema

Nederlandse modebiënnale State of Fashion gaat internationaal. In 2024 zal het evenement naast thuisstad Arnhem ook plaatsvinden in drie internationale zustersteden in verschillende continenten, zo blijkt uit een bericht van de organisatie. Om welke zustersteden het gaat is nog niet bekend.

In elk van de zustersteden wordt een ervaren curator of maker uitgenodigd als gesprekspartner om een programma te ontwikkelen in eigen lokale context. Hierdoor zijn deze steden ook onderdeel van het 2024 programma van State of Fashion.

Modebiënnale State of Fashion vond voor het eerst plaats in 2018. Vanwege de pandemie vond de volgende editie pas plaats in 2022. Het is de bedoeling dat het evenement elke twee jaar plaatsvindt. De biennäle werkt samen met een team van curatoren om het programma samen te stellen. Gedurende een periode van tijd, vaak langer dan een maand, zijn er dan tentoonstellingen te zien op diverse plekken in Arnhem, in combinatie met talks en workshops.

Hoofdcuratoren voor deze editie zijn Louis Bennetts en Rachel Dedman. Het thema van State of Fashion 2024 wordt aankomende oktober onthuld.

Uit het archief:
State of Fashion