• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Modetentoonstelling Black Fashion Matters in het voorjaar van 2021 in Centraal Museum

Modetentoonstelling Black Fashion Matters in het voorjaar van 2021 in Centraal Museum

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Het Centraal Museum Utrecht organiseert de modetentoonstelling ‘Black Fashion Matters’ in het voorjaar van 2021. De expositie stond oorspronkelijk gepland voor oktober, maar vindt wegens Covid-19 later plaats.

"De gevolgen van het koloniale verleden werken door tot op de dag van vandaag. Black beauty wordt mondjesmaat gevierd, black fashion vrijelijk geplagieerd en zwarte ontwerpers worden lang niet altijd serieus genomen. Als eerste kunstmuseum onderzoekt het Centraal Museum de blinde vlekken in mode(systemen)," leest het op de website van het museum.

Ninke Bloemberg: "Black Fashion Matters is een internationale tentoonstelling met bruiklenen van modehuizen en ontwerpers uit Afrikaanse landen, New York en Italië."

De modentoonstelling is te bezoeken van 13 februari 2021 tot en met 24 mei 2021.

Centraal Museum gaat 1 juni weer open*. Elke bezoeker heeft en online ticket met starttijd nodig. De ticketverkoop start 25 mei. Tot 5 juli is in Expo 6 van het museum de schenking van modeontweper Mattijs van Bergen te zien.

*1 juni is nog onder voorbehoud. 20 mei volgt hier een definitief besluit over.

Meer weten over de voorbereidingen voor de heropening? En de impact van Covid-19 op de modemusea? Lees hier het dubbelinterview met modeconservatoren Ninke Bloemberg van Centraal Museum Utrecht en Madelief Hohé van Kunstmuseum Den Haag.

Beeld bij de tentoonstelling Black Fashion Matters. Fotografie Coco Olakunle, Creative production Carmen Hogg, Clothing The New Originals, Models Wali Adeleke, Omobowale Akinbode en Yusuf Ganiu

Afrika
Black Fashion Matters
Centraal Museum