• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Alessandro Sartori gaat terug naar Zegna Group als creatief directeur

Alessandro Sartori gaat terug naar Zegna Group als creatief directeur

Door Anne Buis

5 feb. 2016

Mensen

De geruchten gingen al even en nu is het officieel: Alessandro Sartori is terug bij Zegna. Hij is door Ermenegildo Zegna aangesteld als artistiek directeur. In de nieuw gecreëerde functie is hij verantwoordelijk voor alle merken van Zegna en de creatieve koers daarvan.

De aankondiging bevestigt de recente geruchten over Sartori's terugkeer naar de Ermenegildo Zegna Group. Eerder had hij acht jaar de creatieve leiding over Zegna’s jongere zusje, Z Zegna. Dat verliet hij om voor Berluti aan de slag te gaan, waar hij 4,5 jaar werkzaam was. Recentelijk maakte hij bekend daar te vertrekken.

Sartori zal vanaf juni 2016 werkzaam zijn in zijn nieuwe functie en hij zal rapporteren aan CEO Gildo Zegna. De eerste collectie van zijn hand zal de herfst-/wintercollectie 2017 zijn, die in januari 2017 getoond wordt in Milaan.

Gildo Zegna zegt in een reactie: “Ik ken Alessandro en zijn stijl al vele jaren en ik ben erg blij om hem weer in onze groep te verwelkomen. Zijn talent, creativiteit, passie en moderniteit maken hem tot de perfecte fit om ons te helpen om Zegna naar de volgende fase van haar ontwikkeling te trekken."

Alessandro Sartori voegt er aan toe: "Ik ben zeer enthousiast om met het hele Zegna team aan het volgende hoofdstuk te werken. Ik kan niet wachten om hun fantastische archieven te betreden en om hun ambachtslieden te ontmoeten om te gaan werken aan de nieuwe collecties."

Het nieuws van de benoeming komt een dag nadat het Italiaanse modehuis het vertrek van de voormalig creatief director Stefano Pilati bevestigde. "Nu we een nieuw hoofdstuk over Zegna’s ontwikkeling gaan schrijven, wens ik Stefano alle goeds toe in zijn verdere loopbaan," zei Zegna in een reactie op Pilati’s vertrek.

Alessandro Sartori
ZEGNA