CEO Stefan Larsson vertrekt bij Ralph Lauren

Ralph Lauren moet op zoek naar een nieuwe CEO. Stefan Larsson legt op 1 mei zijn functie neer. CFO Jane Nielsen is aangesteld als interim-CEO, totdat het modebedrijf een opvolger voor Larsson heeft gevonden. Dat heeft Ralph Lauren bekendgemaakt.

De vertrekkend CEO is het niet eens met de turnaround strategie en heeft daarom besloten te vertrekken. Het turnaround plan werd in juni 2016 aangekondigd, en zal voor interim-CEO Nielsen worden voortgezet.

Oprichter, voorzitter en chief creative officer Ralph Lauren laat in een persbericht weten: “Stefan en ik delen liefde en respect voor het DNA van dit geweldige merk, en we erkennen de noodzaak om verder te ontwikkelen. We zijn er echter achter gekomen dat we verschillende visies hebben op hoe de business kan ontwikkelen op creatieve en consumentgerichte wijze . Na veel conversaties met elkaar, en met onze Raad van bestuur, zijn we overeengekomen dat onze wegen hier scheiden. Ik ben dankbaar voor wat Stefan heeft bijgedragen gedurende zijn tijd bij ons, waarin hij ons in de juiste richting stuurde met het Way Forward Plan.”

CEO Stefan Larsson vertrekt bij Ralph Lauren

CEO Ralph Lauren vertrekt wegens verschillende visies op turnaround plan

Het Way Forward Plan werd vorig jaar gelanceerd door Larsson. De activiteiten van de groep worden gestroomlijnd en ook is er een nieuw management team samengesteld. Zo werd onder meer de Denim & Supply-lijn geschrapt, sloten verlieslatende of minder succesvolle multi-brand winkels hun deuren en werd David Lauren, de zoon van oprichter Ralph Lauren, benoemd als vice-voorzitter van het bestuur en chief innovation officer.

“We hebben een sterke fundering gebouwd voor de toekomstige groei, inclusief een versterking van ons team, de herziene focus op onze merken, het ontwikkelen van onze producten en marketing, het verbeteren van onze operaties en het verminderen van onze kosten. De Raad en ik zijn toegewijd aan de uitvoering van het Way Forward Plan en zetten business en iconisch merk voort zoals we dat de afgelopen 50 jaar hebben gedaan,” aldus Ralph Lauren.

Stefan Larsson reageert: “In juni hebben we het plan aangekondigd met een hernieuwde focus op dat het bedrijf iconisch maakt, dat verder te ontwikkelen voor de dag van vandaag en ons merk verder te bouwen naar zijn volledige potentie. Dat plan is on track - Ik ben trots op de vooruitgang die het hele team heeft gerealiseerd en ik ben toegewijd om ervoor te zorgen dat de uitvoering niet onderbroken wordt. Ralph zal altijd een inspiratie voor mij zijn, en ik ben dankbaar voor deze ervaring.”

Larsson was slechts één jaar en drie maanden werkzaam in zijn functie. Hiervoor was hij de wereldwijde president van Old Navy. Ook werkte hij vijftien jaar bij H&M in verschillende functies, waar hij in zijn laatste rol head of global sales was.

Beeld: Facebook Ralph Lauren

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN