• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Chemena Kamali nieuwe creatief directeur Chloé

Chemena Kamali nieuwe creatief directeur Chloé

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Chloé's nieuwe creatief directeur Chemena Kamali. Credits: Chloé.

Chemena Kamali keert terug naar modehuis Chloé en staat vanaf vandaag aan het creatieve roer, dat maakt Chloé bekend in een persbericht. Haar eerste collectie voor Chloé wordt in januari 2024 in Parijs getoond, waarna haar herfst/wintercollectie 2024 volgt tijdens de Paris Fashion Week in februari.

Kamali neemt het stokje over van Gabriela Hearst, die in september haar laatste collectie voor Chloé toonde.

Kamali neemt meer dan twintig jaar ontwerpervaring met zich mee en werkte eerder al een lange periode bij het Franse modehuis. De nieuwe creatief directeur begon haar Chloé-carrière als onderdeel van Phoebe Philo’s team en kwam later terug als Design Director bij Clare Waight Keller in 2013. In haar meest recente rol zat zij sinds 2016 op de stoel als Design Director op de damesafdeling voor Anthony Vaccarello bij Saint Laurent.

Chemena Kamali aan het creatieve roer van Frans modehuis Chloé

“Mijn hart klopt altijd al sneller door Chloé”, schrijft Kamali. “Dat is al sinds ik meer dan twintig jaar geleden voor het eerst binnenliep. Terugkeren voelt natuurlijk en persoonlijk. Ik ben zeer vereerd om deze rol op mij te nemen en voort te bouwen op de visie die Gaby Aghion en Karl Lagerfeld al vroeg in de geschiedenis van het modehuis definieerden. Ik hoop de emotionele band en de geest van Chloé voor vandaag vast te leggen. Ik ben Riccardo Bellini, Philippe Fortunato en Johann Rupert erg dankbaar voor deze kans en hun vertrouwen."

“Ik ben er trots op Kamali te verwelkomen bij Chloé”, voegt Riccardo Bellini, voorzitter en Chief Executive Officer van het modehuis eraan toe. “Haar buitengewone creatieve talent, uitgebreide ervaring en unieke band met het erfgoed en de waarden van het merk maken haar een natuurlijke keuze voor het modehuis. Kamali’s visie, geïnspireerd door haar liefde voor het merk, zal echt het unieke DNA van Chloé vieren. Kamali is zowel de creatief directeur van Chloé als de belichaming van de Chloé-spirit. Ik ben verheugd om haar visie tot leven te zien komen.”

Chemena Kamali neemt het stokje over van Gabriela Hearst

In juni gingen de geruchten al in de ronde: Gabriela Hearst zou na drie jaar het Franse modehuis verlaten. Een maand later werd dat nieuws door Chloé bevestigd. Haar laatste collectie betrof een SS24-collectie die werd getoond op 28 september 2023.

“Het was een groot voorrecht om mijn creatieve visie te delen en mijn stem toe te voegen aan het verhaal van Chloé, een opmerkelijk modehuis waar ik altijd veel van heb gehouden. Ik ben dankbaar dat ik deel heb mogen uitmaken van het ongelooflijke team dat sterke fundamenten heeft gelegd voor een doelgerichte toekomst voor de mode en ik ben trots op de positieve verandering die we collectief hebben bereikt in de ontwikkeling van een bedrijfs- en ontwerpperspectief dat onze mensen en ons milieu op de eerste plaats zet. Ik wil in het bijzonder Riccardo Bellini en Philippe Fortunato bedanken, evenals Jerome Lambert en onze voorzitter, de heer Rupert, omdat ze me hebben laten genieten van deze buitengewone periode van leren en groei”, aldus Hearst destijds over haar vertrek.

Chloe