• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Kim Jones verlaat Louis Vuitton

Creatief directeur Kim Jones verlaat Louis Vuitton

Door Caitlyn Terra

17 jan. 2018

Mensen

Mannenmode ontwerper Kim Jones neemt afscheid van Louis Vuitton, zo meldt Louis Vuitton in een persbericht. De ontwerper zal aankomende donderdag zijn laatste collectie voor het merk tonen tijdens Paris Fashion Week.

“Het is een groot voorrecht geweest om te mogen werken met Kim. Zijn vermogen om trends te zetten is onberispelijk en zijn talent en vastberadenheid hebben Louis Vuitton verzekerd van een plaats als leidend luxe merk in mannenmode vandaag de dag. Iedereen die het geluk heeft gehad te werken met Kim wenst hem succes in zijn volgende onderneming,” aldus Michael Burke, CEO van Louis Vuitton in het persbericht. Een opvolger voor Jones is nog niet bekendgemaakt.

Kim Jones verlaat Louis Vuitton

Kim Jones werd in 2011 aangesteld als mannenmode ontwerper bij Louis Vuitton. Hij verving daarmee de Nederlandse Paul Helbers bij het modemerk. Voor zijn functie bij het modehuis, was hij vanaf 2008 werkzaam bij Alfred Dunhill, een Brits mannenmodemerk. Jones studeerde aan Central Saint Martins in Londen en startte kort na zijn afstuderen zijn merk onder zijn eigen naam, maar stopte hier in 2008 mee toen hij ging werken voor Alfred Dunhill. Tijdens zijn carriere heeft hij ook gewerkt voor onder andere Umbro, Mulberry en Alexander McQueen.

Over de volgende stappen van Jones is nog niks bekend, maar nu het vertrek van de ontwerper bij Louis Vuitton is bevestigd suggereren verschillende media dat Jones zal overstappen naar modehuis Burberry. Het Britse merk zal vanaf maart dit jaar zonder Christopher Bailey verder moeten, die zijn vertrek vorig jaar aankondigde. Een opvolger voor Bailey is nog niet aangewezen en alle ogen zijn nu op Jones gericht.

Beeld: Credit: Patrick Kovarik / AFP

KIM JONES
LOUIS VUITTON