• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Serge Ruffieux na overname Icicle weg bij Carven

Creatief directeur Serge Ruffieux na overname Icicle weg bij Carven

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Serge Ruffieux, creatief directeur bij Carven, het modehuis dat vorige week werd gered door de Icicle Fashion Group co, ltd, gaat het modebedrijf verlaten. Dit schrijft FashionNetwork. Icicle heeft tegenover FashionNetwork verklaard ‘het grote talent van Ruffieux te erkennen’, maar dat het ‘tijd nodig heeft om de huidige situatie van het modebedrijf beter te begrijpen’.

Icicle sprak eerder in een persbericht uit dat ondanks de overname, Carven zijn onafhankelijk zal blijven behouden op het gebied van de merkstrategie en ontwerp. Deze uitspraak lijkt niet helemaal overeen te komen met het plotse vertrek van de creatief directeur.

De ontwerper heeft nog niet op de berichten gereageerd. Ruffieux was voor Carven werkzaam als ontwerper bij Gérard Darel, Sonia Rykiel en Moschino. Hij maakte vooral naam door zijn prestaties bij Dior waar hij na het vertrek van Raf Simons tijdelijk (anoniem) hoofdontwerper was van de vrouwenlijn.

Serge Ruffieux geen onderdeel van Carvens nieuwe ontwerpstrategie

Carven presenteerde op de afgelopen modeweken geen lente/zomercollectie 2019. Wie de herfst/wintercollectie 2019 in februari zal presenteren, is door het modehuis nog niet bekend gemaakt.

Beeld: Serge Ruffieux via Carven

Carven
Icicle Fashion Group Co
Serge Ruffieux